finansiering

NAF satser på bilpleie-gründere:
– Dette er en gamechanger

Nå kan Noddi vise seg frem foran en halv million nordmenn.

Oda-avhopperen Odin Alveng (f.v.) og medgründerne Stian Grimsgaard og Tom Arne Danielsen har hatt en ny finansieringsrunde, og ruller ut i nye byer.
Publisert Sist oppdatert

Gründerne fikk raskt oppmerksomhet da de sveivet i gang sin tjeneste for mobilt bilpleie i fjor - først med dekkskifte, så med bilvask. Nå har de fått en kjempe på eiersiden, inngått samarbeid med IF og overtegnet en emisjon hos eksisterende aksjonærer.

Foreløpig har «bilpleie på hjul»-konseptet operert i områder i Stor-Oslo og omegn. Med friske millioner på konto utvider de rett etter påske businessen til Bergen, Stavanger, Sandnes og Trondheim. Blant investorene har de altså skaffet seg det som kan bli en ekstra turbomotor for selskapet. Den ganske så uvanlige startup-investoren NAF har kommet inn med et konvertibelt lån, som blant annet innebærer at bilorganisasjonen vil markedsføre tjenesten til sine medlemmer.

– Det er en gamechanger for Noddi at vi får en partner som NAF, sier gründer Odin Alveng.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Blant annet innebærer Noddi kunne promotere tjenestene til over 50.000 NAF-medlemmer via SMS. Medlemmene får en spesialpris på blant annet vårens dekkskifte.

– Vi ligger på gjennomsnittspriser, men med medlemsfordelen ligger vi under, forteller en av de andre gründerne Tom Arne Danielsen.

Halv million kunder

Noddi var i kontakt med NAF allerede i fjor, for å diskutere fremtiden innen mobilitet.

– Vi ba om råd og innspill, men også kapital, men det var for tidlig. Det fikk vi beskjed om også denne gangen, men de så at det var noe unikt i modellen, og valgte likevel å gi det en sjanse, forteller Danielsen.

Gründerne ønsker ikke å gå ut med den konkrete verdien av NAF-dealen.

– Det er en god avtale, det er ikke for å skjule noen slags hestehandel. Det vi kan si er at en del av verdien ligger i markedsføringen vi nå får, påpeker Alveng, og viser til at NAF har over en halv million kunder.

Eierne fyller på

Eksisterende investorer har åpenbart stor tillit til gründerne og skyter inn 3 friske millioner for øke farten til selskapet i en overtegnet emisjon.

– Vi hentet penger før nyttår og hadde egentlig ingen planer om å tilføre ytterligere kapital før til høsten. Samtidig innså vi at størrelsen på samarbeidene utløste behov for mer arbeidskraft, sier Alveng.

For å sørge for ytterligere tilgang på kunder har nemlig Noddi også inngått et samarbeid med forsikringsselskapet IF.

– Samarbeidet med IF gir oss mulighet til å teste en del hypoteser rundt bundling av tjenester. De er svært fremoverlente og ser stor verdi i å tilby mobile biltjenester, sier Danielsen.

Partnermodell

Siden sist har det blitt tydeligere og tydeligere for Noddi at det beste er å rendyrke teknologiplattformen, ikke stå for all infrastrukturen som må til for å drive tjenesten i praksis.

– Vi har knyttet til oss samarbeidspartnere som kan ta seg av dette, mens vi kan konsentrere oss om teknologien, sier Alveng.

Nå har de opprettet et datterselskap sammen med en eksisterende aktør i markedet. Noddi leverer sin bestillingsplattform, og bilvaskeren Shine står for utførelsen.

– Da vi startet med bilvask, gjorde vi jobben selv. Shine har allerede en rigg med mobil bilvask, og har Hyre som en av sine kunder, og utfører nærmere 3000 bilvask i måneden. Når vi kommer inn med vår plattform, kan de også gå inn i privatmarkedet, forteller Tom Arne Danielsen.

Mål: 10-gangeren

Noddi hadde over 1200 oppdrag i fjor, noe som ga en omsetning på forholdsvis beskjedne 500.000 kroner.

– Målet var å få nok geografiske områder opp å gå, og få nok oppdrag til å bli tvunget til å automatisere. Da vi hadde fått til dette, stengte vi ned, sier Danielsen.

Nå sikter de seg inn på at antall oppdrag vil nå ti-gangeren, og kanskje også vesentlig høyere enn det. I tillegg til å utvide til at de om ikke lenge også vil utvide til kjøp av dekk, vil de også gå inn i Sverige i løpet av året. Planen er å tjene penger raskt.

– Vi har rigget oss for dette hele veien, og vi styrer tidlig mot lønnsomhet, fastslår Danielsen.

Redaksjonen oppdaterer: Noddi har i forkant av denne artikkelen både skriftlig og muntlig kommunisert til Shifter at NAF har gitt et konvertibelt lån til selskapet. NAF har en stund etter at denne artikkelen ble publisert, ønsket å presisere at de bare har signert en intensjonsavtale. «I denne avtalen er vi enige om å forfølge mulighetene som ligger i et konvertibelt lån. Men det er ikke signert en endelig avtale om hverken konvertibelt lån eller øvrige investeringer på nåværende tidspunkt,» skriver NAF i en epost til Shifter.