konkurs

Nå har Bizbots kildekode byttet eier

Kjøperen har planer om å rulle ut nye tjenester til brukerne sine.

Didrik Martens, gründer i Bizbot.
Publisert Sist oppdatert

Etter at Bizbot-gründer Didrik Martens valgte å slå selskapet sitt konkurs, gikk han ut og kritiserte investoren 247 Ventures, som han mente hadde blokkert for muligheten til å hente inn andre eksterne investorer gjennom sitt krav om tilgang til kildekoden i selskapet. 

247 Ventures og eier 24sevenoffice, representert ved gründer og CEO Stian Rustad, pekte på sin side for behovet for å sikre seg i det som de anså som et spesielt risikabelt case. 

En spesiell side i saken var at Martens hevdet han hadde inngått det han mente var en juridisk ugyldig avtale med 247 Ventures. Han fryktet at da han gikk med på å la en av investorene få tilgang på kildekoden, forfordelte han selskapets verdier til kun en av eierne. 

Denne frykten ble bekreftet i en juridisk betenkning utformet for Bizbot av advokat Ole K Aabø- Evensen.

Et spørsmål etter konkursen var om 247 Ventures ville få kildekoden utlevert fra boet.  

Nå er det altså klart at det ikke har skjedd, for ifølge bostyrer Christian Solemslie i advokatfirmaet Brækhus var det tre interessenter i auksjonen. 

Kjøpte kildekoden gjennom datterselskap

Og kildekoden ble til slutt kjøpt av Kristian Djuve, daglig leder i Nytt Foretak AS som leverer hylleselskaper og tjenester innen selskapsetablering, rettet mot blant annet advokater- og rådgivere. 

Han forteller at det er de som har kjøpt kildekoden gjennom et datterselskap.

– Fra tidligere synes vi det er flere aspekter ved Bizbot som har vært interessante. Da vi ble oppmerksom på konkursen, så vi en mulighet for å kunne lage noe verdiskapende for våre kunder og samarbeidspartnere med deler av kildekoden som utgangspunkt, sier han.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Koden ble kjøpt usett.

– Det er jo forbundet med en viss risiko, sier Djuve som mener det er for tidlig å si noe om tilstanden og hva som kreves for å kunne gjøre dette til et produkt som gir verdi for Nytt Foretaks kunder og samarbeidspartnere. 

Shifter kjenner til at kildekoden, som Martens anslår å ha brukt flere millioner kroner i utviklingstimer på, gikk for 100.000 kroner. 

– Generelt kan jeg si at vi har tro på at den er verdt prisen, ellers ville vi ikke kjøpt den, sier Djuve.

– Hvilke tjenester ser dere for dere å kunne tilby med utgangspunkt i kildekoden? 

– Vi lager løsninger som gjør det enkelt å etablere enkeltselskaper og selskapsstrukturer for kundene våre. Tanken bak kjøpet av koden er å bidra til å forenkle drift og vedlikehold av aksjeselskaper ytterligere, også etter etableringsfasen, sier Djuve.