Nytt om navn

Nå er alle gründerne ferdig i Oda:  «Jeg elsker dette selskapet» 

Finansdirektør Vegard Aakre Vik gir seg i bedriften han var med å starte for ti år siden: – Vi skapte Norges første enhjørning, sier mannen som dermed blir den siste gründeren som forlater det som en gang het Kolonial.no.

Publisert Sist oppdatert

LinkedIn nærmest eksploderte da Vegard Aakre Vik la ut meldingen om at han gir seg etter mer enn 10 år som medgründer og finansdirektør i Oda. Ved siden av Karl Alveng Munthe-Kaas har gründeren vært et av de viktigste ansiktene utad i det som er et av de mest omtalte norske oppstartsselskapene i den nye norske startupbølgen. 

Etter hva Shifter har telt seg frem til blir han den siste av gründerteamet på ti som gir seg i selskapet som først het Kolonial.no så Oda.

–  Å være i samme selskap i samme rolle i 10 år er jo ganske unikt. Jeg elsker dette selskapet og har hatt det utrolig gøy og lærerikt, men kjente samtidig at nå var det på tide å overlate stafettpinnen til noen andre, kommenterer Aakre Vik til Shifter om avgangen.

«Revolusjonerte dagligvare»

I innlegget på LinkedIn skriver han hvordan erfaringen har vært den mest givende og utfordrende i hans profesjonelle liv. Han reflekterer over Odas tidlige dager da målet var å skape «a dent in the universe» ved å revolusjonere dagligvarebransjen. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

I innlegget takker han alle kolleger ved Oda og Mathem, og oppfordrer de som nå ser etter nye muligheter til å ta kontakt med ham for videre nettverksbygging.

– Det har vært mange telefoner og hyggelige henvendelser. Det er kult å høre at vi har satt så store spor, sier Vegard Vik, nå avtroppende finansdirektør, til Shifter.

Ferie før nye planer

Det har vært store omveltninger i Oda de siste månedene. Selskapet opplevde et voldsomt fall i verdivurderingen da lufta se ut av det globale tech-eventyret, og har måttet gå gjennom en kraftig nedbemanning. Nylig tok britiske Chris Poad over etter Karl Alveng Munthe-Kaas som måtte gå mot sin vilje.

Nå skal Vegard Aakre Viik ha en lang og god ferie, etter en krevende tid.

– Det har vært ti intense og lærerike år. Så nå gleder jeg meg til å ta skikkelig fri, klarne hodet, og tenke lange, spennende tanker. Ikke være så operativ som jeg har vært mye av den siste tiden har vært.

– Blir det seiltur i Karibien eller fjellet her i Norge?

– Det blir nok en helt vanlig norsk ferie, litt utlandet og litt Sunnmøre der kona kommer fra – gå i fjellet. Bare ha en fin deilig sommer.

Telefoner og epost strømmet inn

– Når slik som deg slutter, blir det kanskje noen jobbtilbud allerede i de første henvendelsene?

– Om ikke direkte jobbtilbud, så har mange en veldig respekt for alt det vi har fått til. Mange ønsker å få en prat om ulike former for hvordan jeg eventuelt kan hjelpe dem med det de holder på med. Det har vært telefoner og eposter fra folk jeg knapt kjenner.

Han er hemmelighetsfull når det kommer til hva som blir neste steg i karrieren.

– Jeg har noen ideer om hva jeg har lyst til å gjøre videre, men det er for tidlig å si hva det skal være.

– Hva er det største du har opplevd i Oda?

– Å få være med å utvikle en tjeneste som får hverdagen til å henge sammen for tusenvis av familier i Norge og Sverige hver uke, samt en spennende arbeidsplass for opp mer enn 2000 mennesker.