Nedbemanning

Oda nedbemanner

Ny sjef kutter 150 stillinger innen produkt- og utvikling.

CEO Chris Poad
Publisert Sist oppdatert

150 personer i Oda mister jobben i en runde med nedbemanninger. Det ble klart i et allmøte tirsdag.

Kuttene tas i Oda Group Services som hovedsaklig kobber med produkt- og teknologiutvikling. Oda regner med at dette vil gi besparelser på oppimot 200 millioner kroner årlig.

I en pressemelding heter det at Oda fortsatt en visjon om å bli en nordisk markedsleder innen dagligvarer på nett, men setter videre internasjonal ekspansjon på vent. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ifølge Dagens Næringsliv gjennomføres også en organisasjonsendring i forbindelse med omorganiseringen. Det opprettes en ny, felles ledergruppe, hvor lederen for den norske virksomheten, Kristin Thornes, blir strategidirektør, mens Sverige-sjef Johan Lagerkrantz forlater Oda.

Nyansatt CEO Chris Poad har bakgrunn fra Amazon, Tesco og Google.

– Vi skal jobbe utelukkende med Norge og Sverige. Vi skal ikke se på ytterligere ekspansjon, eller logistikktjenester til andre selskaper på nåværende tidspunkt. Vi skal jobbe mot lønnsomhet og positiv kontantstrøm neste år, sier han til DN.

I en pressemelding forteller han om en følelsesladet dag. 

– Det er leit å måtte ta farvel med dyktige kollegaer som har lagt ned en enorm innsats for Oda og våre kunder, og jeg vil benytte anledningen til å takke for det arbeidet de har gjort og ønske dem all lykke til videre. Samtidig mener jeg at de grepene vi nå tar er nødvendige og viktige for å sikre at Oda blir lønnsomt og at enda flere kunder kan få lave priser levert på døra.

Fusjonen går videre

Oda slo seg sammen med med Mathem, Odas motpart i Sverige før jul i 2023. Omleggingen til Odas kunde - og logistikkplattform skal være i full gang i Sverige. Det er ventet at den vil bidra til å øke effektiviteten på lageret og i distribusjonen til Mathem.

Oda oppgir nå at det er ansatt over 400 sjåfører i løpet av det siste året i Norge for å kunne fange den økende etterspørselen.