Eilin Schjetne, Norges-sjef i Lunar.
Eilin Schjetne, Norges-sjef i Lunar.

Lunar slår Vipps på målstreken – først ute med checkout-løsning

Den danske utfordrerbanken lokker nettbutikkene med lav pris og et nordisk marked, og kundene med en raskere og enklere prosess med betaling rett fra konto.

Publisert

For netthandlere er det ekstremt viktig å kunne tilby en rask og enkel checkout-løsning, slik at kundene ikke faller fra før kjøpet er gjennomført.

Klarna har lenge vært den en av de største stjernene på dette området, med sin kombinasjon av checkout, app og ikke minst muligheten til utsatt betaling. Den svenske kjempen utvidet nylig til å betale senere fra 14 til 30 dager

I Norge har Vipps lenge siklet på dette markedet og på hjemmesidene meldes det at Vipps Checkout skal lanseres høsten 2021.

Første bank

Nå blir de slått på målstreken av en nykommer i markedet. Den danske utfordrerbanken Lunar lanserer onsdag sin egen checkout-løsning.

– Det er kjempekult at vi kommer før Vipps. Men det er det man skal forvente av Lunar, vi skal være tidlig ute med nye løsninger, sier Eilin Schjetne, Norges-sjef i Lunar.

– Så vidt jeg vet er vi faktisk første bank i Norge som går ut med en egen betalingsløsning for netthandel, legger hun til.

At Vipps også kommer på banen, mener hun bare er bra. Flere aktører vil være med å drive frem enklere og billigere løsninger, slik Schjetne ser det.

– Det er et tøft marked med mange aktører. Samtidig er nettbetaling fortsatt komplisert for kundene og kostbart for butikken. Det må bli enklere for kunden og rimeligere for netthandleren, sier Schjetne.

David mot Goliat

Hun er også klar over at det er litt David mot Goliat da Vipps kommer på banen. 50.000 Lunar-kunder i Norge og 350.000 totalt i Skandinavia rekker ikke langt mot Vipps fire millioner brukere.

Ikke minst når du skal overbevise nettbutikker om å velge Lunar som et betalingsalternativ. Schjetne mener Lunar har to fordeler. Lav pris og et nordisk marked.

– Vi legger oss på et mye lavere prisnivå enn hva butikkene i dag må betale. Vi håper å ligge lavere enn Vipps, sier Schjetne, men vil ikke si eksakt hvor stor prosentandelen av kjøpet Lunar skal ta.

Kommer med utsatt betaling

Men man kan utgå ifra at det ligger godt under de omtrent tre prosent som en korttransaksjon pleier å koste. At Lunar kan legge seg lavere beror først og fremst på at banken til å begynne med bare vil tilby konto-til-konto-betaling.

Men Schjetne mer enn antyder at en «kjøp nå, betal senere»-løsning ikke er langt borte.

– Det er noe forbrukerne ønsker og vi jobber hele tiden med å tilpasse tilbudet til det markedet ønsker, sier hun.

Ifølge Schjetne vil Lunar også kunne ha en fordel av å lansere Checkout-løsningen i Norge, Danmark og Sverige samtidig. Det vil kunne gi Lunar-kundene fler butikker å velge mellom.

For Vipps’ del vil Checkout utenfor Norge måtte vente til fusjonen med Mobile Pay og Pivo er i boks.

Når kunden skal betale trenger hen bare å taste inn telefonnummeret sitt, så henter Checkout-løsningen all relevant informasjon om kunden. Betalingen godkjennes så i Lunar-appen og pengene trekkes direkte fra konto.

– Med dette går vi utenfor det tradisjonelle scopet for bank, men det er helt i tråd med Lunar visjon om å bli en stor finansiell aktør i Norden, sier Schjetne.

Powered by Labrador CMS