Lunar CEO Ken Villum Klausen

Utfordrer norske banker: Nå henter Lunar milliarder og får kinesisk gigant på eiersiden

Danske Lunar har store planer for det norske markedet. Nå henter selskapet 2,1 milliarder kroner i frisk kapital. Den kinesiske teknologikjempen Tencent er blant investorene.

Publisert Sist oppdatert

Det danske fintech-selskapet Lunar er den eneste skybaserte bankplattformen som har fått lisens til å drive bank i Norden, og har blitt en av de ledende utfordrerne i bransjen.

– Vi bygger en app som vil bryte ned den monopol-lignende nordiske bankinfrastrukturen, sa gründer og daglig leder i Lunar, Ken Villum Klausen, til Shifter i vår.

Nå styrker selskapet den posisjonen, ved å hente 2,1 milliarder kroner i Serie D-finansiering. Det er fire ganger mer enn minimumsbeløpet gründeren varslet at de ville hente. Ifølge svenske Dagens Industri prises Lunar til 10 milliarder kroner, og får således status som enhjørning.

Runden ledes av det danske familieeide investeringsselskapet Heartland. Andre hovedinvestorer er svenske Kinnevik, som er en av Europas ledende vekstinvestorer gjennom kapitalinnskudd i blant andre Oda, og den kinesiske Internettgiganten Tencent, som blant annet står bak teknologiselskapet Whatsapp.

Eksisterende investorer i Lunar er aktører som SEED Capital og Chr. Augustinus Fabrikker.

Varsler flere oppkjøp

Lunar har akselerert veksten i Norden gjennom flere finansieringsrunder på kort tid. Banken opplyser at kundebasen deres har vokst med mer enn 90 prosent det seneste året, og at den nå har nå mer enn 325.000 kunder i Norge, Sverige og Danmark. Innskuddsveksten har vært på én milliard kroner bare den siste måneden, hevder Lunar.

Nylig ble Eilin Schjetne ansatt som sjef for den norske avdelingen.

– Vi har hatt en sterk start i Norge etter at vi lanserte nye muligheter til å få gratis kort og konto, metallkort, og investeringer i aksjer. Med den nye kapitalen i ryggen kan vi for alvor skyte fart på utviklingen, og jeg ser frem til å bygge fremtidens bank i Norge sammen med de norske forbrukerne, sier hun i en pressemelding.

Den nye kapitalen skal sikre at Lunar kan fortsette å vokse i Norden, både organisk og gjennom oppkjøp. I april 2021 kjøpte Lunar blant annet den svenske utlånsvirksomheten Lendify.

Veiskille

Gründer og CEO Ken Villum Klausen mener bransjen nå står ved et veiskille i Norden.

– Både privatkunder og bedrifter forventer et bedre, mer empatisk og engasjerende alternativ til både tradisjonelle banker og andre finansielle virksomheter, og det kan vi hjelpe med, sier han.

– Den nye investeringen understreker Lunar sin langsiktige visjon om å bygge et finansielt økosystem både for privatpersoner og bedrifter over hele Norden.

I tillegg til de ledende investorene i den nye finansieringsrunden, har også IDC Ventures, Fuel Ventures, MW&L Capital Partners og Peter Mühlmann, gründer og CEO i Trustpilot, investert i Lunar.