søksmål

Lege saksøker Dr. Dropin

Askeladdens helseklinikk-konsept Dr. Dropin er saksøkt av lege Theo L. Winther.

Dr.Dropin-gründer Daniel Sørli har profilert selskapet.
Publisert

Legetjenesten Dr. Dropin er blitt en stor aktører innen private helsetjenester i Norge.

Siden oppstarten av Askeladden i 2017 har omsetningen økt til 256 millioner kroner i siste offentlige renskapsår 2022.

Årsresultatet før skatt endte på minus 67,8 millioner kroner, og Askeladden solgte seg ned det samme året, noe som resulterte i at partnerne tok et utbytte fra nedsalget i fjor. 

Dr. Dropin sysselsette i fjor rundt 200 helsepersonell og har flagget internasjonale ambisjoner.  

Men med vekst følger også gnisninger. 

Nå er selskapet saksøkt av en tidligere ansatt lege. Saken skal gjelde en tvist rundt arbeidsmiljøloven paragraf 15-7 om usaklig oppsigelse (se faktaboks). 

– Saken handler om kontraktuelle uenigheter mellom Dr.Dropin og Theo Winther. Tvisten er foreløpig berammet til Oslo tingrett i juni. Vi ser frem til at saken blir behandlet i rettsapparatet og at det blir avsagt en dom i saken, sier Kristoffer Angerer, daglig leder i Dr.Dropin Legetjenester.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Aktiv i samfunnsdebatten

Lege Theo Leon Winther har figurert på lister over de under 30 år med høyest inntekt i Trondheimsregionen de siste årene. Winther har også vært en aktiv deltaker i samfunnsdebatten. I 2018 uttalte han seg til Adresseavisen om funn i egen doktorgrad om bivirkninger med kreftbehandling. Dette var en grad han jobbet med under medisinstudiene. 

I denne kronikken tar han til orde for bevaring av den kommunale legetjenesten i Bindal kommune i Nordland. 

Shifter har ikke lykkes med å hente inn en kommentar til saken fra Winther.

Dette er Arbeidsmiljøloven 15-7

(1) Arbeidstaker kan ikke sies opp uten at det er saklig begrunnet i virksomhetens, arbeidsgivers eller arbeidstakers forhold.

(2) Skyldes oppsigelsen driftsinnskrenkning eller rasjonaliseringstiltak, er den ikke saklig begrunnet dersom arbeidsgiver har et annet passende arbeid i virksomheten å tilby arbeidstaker. Ved avgjørelse av om en oppsigelse har saklig grunn i driftsinnskrenkning eller rasjonaliseringstiltak, skal det foretas en avveining mellom virksomhetens behov og de ulemper oppsigelsen påfører den enkelte arbeidstaker.

(3) En oppsigelse som skyldes at arbeidsgiver setter ut eller tar sikte på å sette ut virksomhetens drift på oppdrag ved bruk av selvstendige oppdragstakere, er ikke saklig med mindre det er nødvendig av hensyn til virksomhetens fortsatte drift.

Høyesterett har i en dom omtalt terskelen for å si opp en ansatt som høy, og arbeidsgiver må kunne vise til gode grunner.