oppkjøp

Kjøper opp motkraft

Skandia Greenpower kjøper Motkraft for 36,5 millioner kroner. 

Publisert Sist oppdatert

Det børsnoterte energiselskapet, Skandia Greenpower, kjøper opp strømutfordreren Motkraft for 36,5 millioner norsk kroner. 

Det kommer frem i en børsmelding mandag morgen. 

Overtagelsen er planlagt 1. september, og oppgjøret skjer i form av kontanter, kommer det frem. 

Motkraft har i dag 28.500 abonnenter og solgte strøm i det norske markedet for ca. 375 millioner kr i 2023. Selskapets driftsresultat samme år var -15,6 millioner kroner

Shifter har flere ganger skrevet om strømutfordreren Motkraft, som ble startet av NTNU-studentene Bjørn Spieler og Anders Rodem.

Selskapet utfordret de andre strømleverandørene, ved at de ikke skulle tjene penger på å selge strøm til abonnentene. 

Tidligere i år kunne Spieler imidlertid fortelle at de hadde endret retning. 

Oppkjøpsraid

– Skandia Greenpower har nylig kjøpt 100 prosent av aksjene i Saga Energi, samt en portefølje på inntil 15.000 kunder fra Agva Kraft. Vi har tydelig signalisert til markedet at vi vil fortsette å gjøre strategiske oppkjøp. Motkraft har på kort tid bygget opp en meget sterk merkevare, og har i dag 28 500 abonnenter. Vi kommer til å videreføre Motkraft som egen merkevare og et rimelig utfordrerselskap i privatmarkedet, skriver administrerende direktør i Skandia Greenpower, Tommie Rudi, i børsmeldingen. 

Han skriver videre at de forventer positiv kontantstrøm fra driften i Motkraft allerede fra overtagelsesdatoen. 

Spieler skriver: 

– Vi er veldig stolte over å kunne tilby både aksjonærene og kundene våre denne avtalen. Strømbransjen står foran en konsolidering og som en del av Skandia Greenpower vil både merkevaren og visjonen til Motkraft leve videre i styrket format.

I følge børsmeldingen vil kundene ikke oppleve noen endringer i form av pris eller vilkår som følge av oppkjøpet. 

– Vi garanterer dagens kunder uendret pris og vilkår i hele 2 år frem i tid, sier Rudi. 

Motkraft gjennomførte tidligere i år en emisjon via Folkeinvest, hvor nye aksjonærer tegnet seg for aksjer til 18,41 kroner. Budet fra Skandia Greenpower tilsvarer 20,25 kroner per aksje før transaksjonskostnader. 

– Skandia Greenpower vil etter overtagelsen av Motkraft-gruppen ha nesten 60.000 kunder, og vi har en klar strategi om videre lønnsom vekst. Vi vil derfor også fremover jobbe med oppkjøp av selskaper og kundeporteføljer, avslutter Rudi.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.