Recommerce

I jakten på fokus, la Railway ned venturestudioet – nå får startupen de gikk «all in» i nytt navn

«Langbruks»-appen Newcycle blir til Tings.

Fra høyre: Sondre Selbæk i Newcycle. Også avbildet er utvikler Alexander Gustavsen.
Publisert

Teamet bak startupmiljøet Railway la ned satsingen på venturebygging i fjor for å gå all in på et av prosjektene. 

Nå melder selskapet at de har skaffet seg mer enn 3000 brukere og 50.000 gjenstander på den nye plattformen.

Etter en intensiv testfase sammen med blant annet Fjällräven og Anton Sport, samt flere prosjekter sammen med IKEA, tar gründerne nå neste steg og relanserer tjenesten som Tings

– Vi har brukt mye tid på å jobbe «i beta», men nå sitter alt mye bedre og vi er klare for å gå mye bredere, sier gründerduoen Andreas Solbakken og Sondre Selbæk. 

Tings skal bli svaret på det store ønsket om et mer bærekraftig forbruksmønster. 

– Nå kommer det også et nytt EU-direktiv om «right to repair». Dette er noe som vil forplikte alle i varehandelen til å måtte levere løsninger for vedlikehold og reparasjon.

«Langbruk» 

– Vi kaller dette for «langbruk» - og ønsker å være ambassadører for å løse dette på en praktisk og bærekraftig måte for alle parter, sier de to gründerne. 

Tjenesten gir brukerne full oversikt over tingene sine, og skaper en kanal hvor det er mulig å vedlikeholde, reparere og «langbruke» alt fra sykler til møbler, elektronikk og klær. 

Kundeklubbhistorikk og kvitteringer forvandles til interaktive versjoner av tingene man har kjøpt. Slik vil man etablere et arkiv over hva man faktisk eier og har. Også gjenstander uten kvittering kan lastes opp manuelt, slik at man kan få et helt komplett «arkiv» over tingene sine, dersom man ønsker det. 

– Og siden hele poenget er at tingene skal brukes så lenge som mulig kan du selge det du ikke lenger har bruk for med ett klikk. 

Tings har flere kjente investorer på laget, bl.a. Trond Rieber Knudsen, Birger Magnus, Robert Iversen, Andreas Niss og Magnus Plejdrup Rønningen. I vinter hentet selskapet drøyt 8 millioner og ble priset til 63 millioner etter penger.

Tings hadde ingen inntekter i 2022, og totale kostnader på 7,7 millioner kroner. Ved utgangen av året stod det 7,3 millioner kroner på bankkontoen, mens egenkapitalen var på 7 millioner.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.