Venture

Her er den nye sjefen i Schibsted Ventures

Med Jussi Lystimäki som ny sjef forsterker Schibsted fokus på markedsplassmodeller.

Jussi Lystimäki.
Publisert Sist oppdatert

Fra 1. januar overtar Jussi Lystimäki rollen som Head of Ventures. Han kommer fra rollen som administrerende direktør i Schibsted Marketplaces Finland og SVP for Nordic Accelerator.

Et forsterket fokus fremover vil være å gjøre investeringer tettere knyttet til Schibsteds kjernevirksomhet, blant annet ved å styrke selskapsporteføljen med forretningsmodeller hentet fra markedsplassområdet.

– Det å jobbe med ventureinvesteringer er utrolig spennende nå, siden verdien av oppstartsbedrifter har falt. Det betyr at det er store utviklingsmuligheter for Schibsted gitt vår merittliste og sterke posisjon på dette området. I den nye rollen får jeg muligheten til dypdykke og utforske dette potensialet ytterligere. Jeg ser frem til å bidra til å videreutvikle vår kjernevirksomhet og utforske muligheter for nordiske markedsplasser og nyhetsmedier gjennom våre venture-aktiviteter, sier Jussi Lystimäki.

Andrew Kvålseth, EVP Chief Investment Officer i Schibsted er glad for nyansettelsen.

– Han har solid bakgrunn fra å bygge og investere i startups, og lang erfaring med å lede markedsplassbedrifter, inkludert som administrerende direktør i Schibsted Marketplaces Finland. Kombinert med hans gründermentalitet gjør det meg trygg på at han vil lykkes godt med å drive våre ventureinvesteringer framover. Han vil lede et erfarent venture-team i et utfordrende marked, perfekte forhold for selskap som historisk sett tør å tenke helt nytt og gjøre store investeringer, sier han.

Schibsted Ventures er en såkalt corporate investor i Norden, med mer enn tjue års erfaring med investeringer i digitale forbrukerprodukter og -tjenester.

Teamet opererer som en aktiv investor som drar nytte av sin kompetanse og erfaring for å skape verdi og avkastning i venture-selskapene, Schibsted og våre øvrige merkevarer.

Andrew Kvålseth, Chief Investment Officer i Schibsted Ventures,

Suksesshistorier som Blocket, Lendo og Leboncoin er alle eksempler på tidligere ventureinvesteringer. Nyere investeringer som har blitt en del av Schibsteds kjernevirksomhet inkluderer Podme, Plick og Nettbil.

Schibsted Ventures vil fortsette å identifisere strategiske muligheter for Schibsted samtidig som de sikrer konkurransedyktig finansiell avkastning på nivå med andre ledende nordiske VC-fond.

Jussi Lystimäki har jobbet med digitale startups og startup-investeringer siden 1997 i Finland, Storbritannia og Tyskland.

Oppbyggingen av Adevinta Ventures og samarbeidet med europeiske og nordiske VC-fond har bidratt til hans interesse for å hjelpe gründerteam å utgjøre en forskjell innenfor neste generasjons markedsplasser.

Jussi startet i Schibsted første gang i 2009, da han lanserte og bygget Tori.fi til en ledende markedsplassaktør i det finske markedet. I 2020 kom han tilbake til Schibsted som administrerende direktør for Schibsted Marketplace Finland, og ledet markedsplassene Tori.fi og Oikotie.fi.

Jussi Lystimäki overtar etter Dan Ouchterlony, som var Head of Ventures til han forlot Schibsted i september 2022.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!