finansiering

Henter 34,5 millioner kroner

Sensorita er sikret ny kapital i en runde ledet av Brick and Mortar Ventures og Telenor.

Ulrikke Lien i Sensorita viser frem sensoren på en container.
Publisert Sist oppdatert

Sensorita har hentet 3,25 millioner dollar, tilsvarende cirka 34,5 millioner norske kroner, i en ny emisjon, ledet av Brick and Mortar Ventures og Telenor, melder Techcrunch

Selskapet leverer en løsning som inkluderer sensorer i avfallscontainere til byggebransjen. Disse sensorene bruker radar og kunstig intelligens til å lage digitale kopier av containerne, og gir beskjed om hvor de befinner seg og hvor fulle de er.

Ideen til Sensorita ble til i 2020, da gründer Ulrikke Lien studerte ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Selskapet fikk den gang én million kroner fra Forskningsrådets STUD-ENT-ordning og har senere hentet flere runder med kapital.

Siden februar 2022 har Sensorita jobbet med å utvikle teknologien for byggavfall, blant annet i samarbeid med avfallsselskapet Ragn-Sells.

Finansieringen skal ifølge gründeren brukes til å utvide teamet og videreutvikle teknologien. Blant annet jobber Sensorita nå med sensorer som kan identifisere ulike typer avfall. Målet er å skape en virtuell assistent for avfallsbransjen, skriver Techcrunch. 

Saken er skrevet med hjelp av kunstig intelligens og kvalitetssikret av Shifters redaksjon.