-
Customer Success & Content Coordinator | Wrepit
-
Senior Software Engineer | Wrepit
-
Director of Engineering | No Isolation
-
Lead Engineer for Oslo or Grimstad | Davidhorn
-
Lead Product Manager for Oslo or Grimstad | Davidhorn
-
AI and ML Engineer | NBIM
-
Fagansvarlig Data og innsikt | Eksfin
-
Chief Commercial Officer / VP Sales | Muybridge
-
Seniorutvikler | Cartagena
-
Recruitment Specialist | Rede People
mobilitet
Gire ekspanderer etter dobling: Skal prøve å «ta rotta» på konkurrentene
Selskapet som flytter biler for bilbransjen har vokst fra tre til 34 ansatte og 400 sjåfører siden oppstart.

– Vi har gått gjennom puberteten og studerer nå i utlandet der vi ser om vi kan ta rotta på konkurrentene, sier Stian Bødtker Berentsen, daglig leder og gründer i Gire.
Sammen med barndomskameraten Petter Hodne Steensland startet han plattformen, som organiserer og automatiserer bilflytting, i 2019.
I fjor rapporterte Shifter om inntektshopp for bil-startupen, da omsetningen gikk fra 14,6 millioner i 2022 til 25,7 millioner.
Nå forteller gründerne at veksten fortsatte i 2024, med nesten doblet omsetning til 46 millioner og etableringer i nye markeder som har gått «over all forventning».
Sa nei til oppkjøp
– Vi har kjent hverandre på godt og vondt i 25 år – mest godt, sier Berentsen.
Ideen til Gire oppsto da kollega Steensland jobbet ved et bilverksted, der han oppdaget hvilke logistikkproblemer det å skulle frakte biler fra A til B kunne ha i en travel hverdag.
– Etterhvert som vi fikk flere større kunder, med større flåter, ble dette med å finne ut av hvem som skulle frakte bilene et issue, sier Steensland.
På samme tid var Berentsen ferdig i matleveringsselskapet Oda, og var klar for noe nytt. Resultatet ble å spinne ut et eget selskap som betalte sjåfører for å frakte bilene til og fra verkstedet.
Etter litt over ett år fikk de tilbud om å selge selskapet – som del av en større transaksjon, da Steenslands tidligere arbeidsplass ble solgt.
Selv om tilbudet fristet, valgte gründerne likevel å takke nei i siste liten.
– Vi tenkte: Det er ikke ofte man kommer over en idé som faktisk er liv laga. Vi var godt i gang, hadde troen – og vi visste at kundene ønsket tjenesten, forteller Berentsen.

160.000 turer senere
Gründerne beskriver valget som et vendepunkt.
Selskapet flyttet inn på Startuplab, som også gikk inn på eiersiden, og utfordret teamet til å tenke større.
Siden den gang har det vært full gass:
I dag har de vokst fra tre til 34 ansatte fordelt på Norge, Sverige, Danmark og Nederland, der Gire er i full gang med å etablere seg.
Ifølge gründerne har de passert 160.000 gjennomførte turer, har 500 aktive kunder i måneden og 400 månedlige sjåfører.
– Vi føler vi har vanvittig godt momentum i sjappa om dagen, sier Berentsen.

Måtte bytte navn
Spørsmålet om de vurderer å bytte til et mer internasjonalt navn nå som de ekspanderer, fører til spontan latter blant teamet.
– Ikke begynn, sier Steensland og ler.
Selskapet het opprinnelig Svipps, men måtte bytte en tid tilbake:
– Så i 2021 fikk jeg en mail fra Vipps. De har jo en veldig sterk merkevare. Vi het jo Svipps og font og alt var veldig likt. Men vi tok det som et kompliment at vi var på radaren, forteller Berentsen, som sier det var null stress for dem å bytte til noe annet.
Det nye navnet, Gire, har imidlertid gitt dem noen morsomme øyeblikk i utlandet.
– Gire betyr gjødsel på nederlandsk, sier Steensland.
Teamet innrømmer likevel at de har vurdert navnebytte igjen, men har landet på å beholde det.
– Det funker. Det gir oss litt personlighet, sier Steensland.
Fra «potit-Norge» til forsprang
Gire mener plattformen de har utviklet gir dem et klart konkurransefortrinn i utlandet – også i Nederland, der det er mange konkurrenter.
– De har holdt på i mange år og jobber mer manuelt i eldre etablerte systemer. Vår plattform, med automatisert delegering og ruteoptimalisering, gjør at vi er raskere, mer presise og rimeligere, spesielt i storbyene, sier CTO, Carl Astrup.
– Vi kan også være et supplement i et enormt marked, påpeker Berentsen.
Nå planlegger Gire å etablere seg i enda et stort europeisk marked, men de vil ikke avsløre hvilket.
– Det er et av de store markedene i Europa, sier Steensland hemmelighetsfullt.
– Nå har vi fått bekreftelse på at vi har noe å gjøre i Nederland. Vi er allerede på volumer der som vi ikke trodde vi skulle være på før om et år eller to, legger Berentsen til.
Omsetningsveksten i fjor mener de skyldes suksess i Danmark og Sverige, samt at eksisterende kunder bruker de enda mer. Planen er å doble i år også.
– Nå ligger vi an til tilsvarende, om ikke bedre. Vi har lønnsomhet i den norske driften – selv med et fullverdig team, påpeker Berentsen.
– Vi blir stadig mer aktuelle som selskap, for både kunder og investorer. Platformen er mye mer komplett og vårt økende geografiske nedslagsfeltet gjør oss til en relevant aktør innen mobilitet. Man blir jo ansett som ganske liten når man kun holder på i «potit-Norge», men ettersom vi nå er inne i Sverige, Danmark og Nederland, kan vi føle oss litt kulere, legger han til.
Les også: Schibsted vil kvitte seg med store deler av venture-porteføljen

Fortsatt stor interesse
Gire ble startet i en tid der interessen for nye mobilitetsaktører så ut til å være ganske stor.
Gire var det femte selskapet Møller Mobility gikk inn i etter Hyre, Mitt Dekkhotell, Rebil og Laserwash.
– Hvordan er investeringsinteressen er for mobilitetsmarkedet nå?
– Vi opplever god interesse for vårt space både fra norske og internasjonale investorer. Våre eksisterende eiere gir oss også veldig god backing. Vend (tidligere Schibsted Ventures) har blant annet valgt å beholde som investering i motsetning til flere andre case. Så vi føler at det vi holder på med er veldig spennende og tidsriktig, sier Steensland.
– Det er en annen verden enn i 2022, men det er også greit. Det er et mye sunnere miljø slik det er nå, supplerer Berentsen.