-
Customer Success & Content Coordinator | Wrepit
-
Senior Software Engineer | Wrepit
-
Director of Engineering | No Isolation
-
Lead Engineer for Oslo or Grimstad | Davidhorn
-
Lead Product Manager for Oslo or Grimstad | Davidhorn
-
AI and ML Engineer | NBIM
-
Fagansvarlig Data og innsikt | Eksfin
-
Chief Commercial Officer / VP Sales | Muybridge
-
Seniorutvikler | Cartagena
-
Recruitment Specialist | Rede People
forsvar
Sikrer millionavtale med EUs forsvarsfond
Testnor skal bidra til drone-prosjekt finansiert av European Defence Fund.

Tromsø-baserte Testnor har sikret en avtale til en verdi av 5,5 millioner norske kroner med European Defence Fund. Avtalen er en del av et større forsvarsprosjekt på syv millioner euro for testing av droner i realistiske omgivelser.
– Dette åpner mange dører for oss og gir nye muligheter. Det er vanskelig å komme inn i EU-prosjekter, og enda vanskeligere å komme inn i prosjekter finansiert av European Defence Fund, sier Testnor-gründer Ingrid Dahl Skarstein.
Selskapet hun startet med Heidi Andreassen i 2o21, har utviklet en plattform for innsamling, testing og analyse av data. På tampen av fjoråret fortalte de om planer om å legge inn støtet globalt på testing for cybersikkerhet.
For å få til det, fikk de inn tidligere Gelato-leder, Pål T. Næss, som aktiv rådgiver.
En fot innenfor
Avtalen gir selskapet en fot innenfor hos flere viktige aktører innen forsvarsteknologi i Europa, forteller gründerne.
Prosjektet kom i stand etter en utlysning fra EU for omtrent et år siden. Testnor ble da invitert inn i et konsortium (samarbeid) med aktører fra flere europeiske land.
– Vår rolle blir å tilby såkalt «open air testing», det vil si utendørs testing, forklarer Andreassen.
Selskapet samarbeider med Forsvarets forskningsinstitutt om testingen. I tillegg har Norsk Romsenter gitt Testnor et tilskudd på 700.000 kroner.
I 2023 hentet Tromsø-bedriften fem millioner kroner i investorkapital fra Investinor, CG Rieber, Kupa og engleinvestor Thomas Falck.
Testnor har også blitt tatt opp i ESA BIC, et akseleratorprogram fra European Space Agency for selskaper som utvikler tjenester innen romteknologi.

Rekruttering
Fremover skal de fortsette å bygge egen teknologi og utvikle organisasjonen, med fokus på å ansette spesialisert kompetanse, blant annet innen signalforstyrrelser.
Nylig fikk de inn Jonas Stene Lindbjør som ny leder for teknologi med bakgrunn fra Krohn.
I september skal selskapet gjennomføre sin årlige test, den såkalte Jammetesten, der industri og utstyrsprodusenter får muligheten til å teste systemene sine, for å finne sårbarheter og svakheter.
Rundt 100 internasjonale selskaper fra over ti land deltar.
I tillegg til Testnor, Norsk Romsenter og Forsvarets forskningsinstitutt, er Statens Vegvesen, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Justervesenet og Statens kartverk arrangører.
– Det er et bredt spekter av aktører som deltar, fra utstyrsprodusenter til fly- og bilprodusenter og forskningsinstitusjoner, forteller Andreassen.
– Det har blitt verdens største åpne testarena for jamming og spoofing – altså forstyrrelser av satellittsignaler – og den setter nye rekorder hvert år, legger hun til.
Så stor har interessen vært at de måtte avvise en rekke selskaper på grunn av kapasitetsbegrensninger, sier hun.