tjenester

Frisørkjeden Cutters med omsetningsrekord - skriver ned satsingen i Norden 

Selskapet øker kontantstrømmen fra driften med over 30 millioner kroner, passerer 300 millioner kroner i norsk omsetning og leverer sitt beste resultat etter pandemien. Samtidig skrives satsingen i Norden ned med 38 millioner.

Administrerende direktør i Cutters, Gunn Inger Hansen.
Publisert Sist oppdatert

Regnskapstallene til Cutters AS for 2023 viser at selskapet omsatte for 321 millioner kroner. 

Det er opp mer enn 100 millioner kroner sammenlignet med koronaåret 2020, og ni prosent høyere enn i 2022. 

– Nordmenn har blitt mer prisbevisste, noe som gjør at våre tjenester er godt etterspurt. Tallene viser fortsatt vekst. For selskapet ble 2023 også det første normale året siden 2019, sier Gunn Inger Hansen, administrerende direktør i Cutters. 

Snur minus til pluss og investerer pengene 

Selskapet fikk et positivt driftsresultat på 10,5 millioner kroner, opp fra minus 0,5 millioner kroner i 2022. Totalt beløp investeringene i selskapet seg til 24,1 millioner kroner i 2023. 

– Vi øker inntektene og har fått bedre kontroll på kostnadene. Driften går godt, men kan bli enda bedre. Vi har brukt den positive kontantstrømmen fra driften til å etablere nye frisørsalonger og til å utvikle en bedre og mer digital kundereise, forteller Hansen. 

Kontantstrømmen fra driften økte fra minus 9,0 millioner kroner til 26,6 millioner kroner. Differansen mellom driftsresultatet og kontantstrømmen fra driften skyldes i hovedsak ordinære avskrivninger.

Skriver ned verdier i Sverige og Finland 

Av selskapets årsregnskap fremgår det også at Cutters skriver ned finansielle eiendeler for 38,3 millioner kroner. Beløpet relaterer seg til verdien av aksjene i datterselskapene i Sverige og Finland, to selskaper som foreløpig ikke har tjent penger.

– Vi satser i Norden, men det har tatt lenger tid enn forventet å komme i pluss, spesielt på grunn av pandemien. De bokførte verdiene i utlandet har vært for høyt vurdert. Derfor er det riktig å skrive ned disse verdiene inntil vi ser bedre resultater, sier Hansen. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Forventer plussresultat og ny omsetningsrekord i 2024

I 2024 styrer selskapet mot fremgang i omsetning og resultat for samtlige markeder. Cutters har til sammen 126 frisørsalonger i Norden, hvorav 96 av dem i Norge. 

– Vi fortsetter den geografiske ekspansjonen og trimmer driften. Samtidig fortsetter vi å investere, slik at konseptet vårt kan appellere til enda flere i fremtiden, sier Hansen. 

Cutters tilbyr en profesjonell hårklipp til fast pris uten unødvendig ventetid uavhengig av kjønn, alder og lengde på håret. Bestillinger skjer som drop-in eller gjennom Cutters-appen, der man kan se ventetid i sanntid. Frisørkjeden ble etablert i 2015.