NYTT OM NAVN

Kristian Solheim, gründer og avtroppende administrerende direktør i Cutters

Cutters-gründeren gir seg

Kristian Solheim går av som administrerende direktør i Cutters. Gunn Inger Hansen blir hans etterfølger.

Publisert Sist oppdatert

– Det er en tid for alt. Fra vi startet opp og frem til nå har det gått snart ti år. I denne perioden har Cutters vært mitt livsprosjekt dag og natt. Nå skal jeg heie og følge med fra sidelinjen. Jeg er overbevist om at Hansen vil tilføre selskapet stor verdi, sier avtroppende adm. dir. i Cutters, Kristian Solheim i en pressemelding. 

Gunn Inger Hansen kommer inn som ny administrerende direktør og tar dermed over for gründeren som har ledet selskapet siden 2018. 

25 års erfaring fra detaljhandel

Hansen overtar som Cutters-sjef 1. oktober 2023. Tidligere har hun vært detaljhandelsdirektør i konsernledelsen til det danske motekonsertet Zizzi og ledet selskapets norske virksomhet siden 2016. Direktørstillingen har hun hatt siden januar 2020. Til sammen har Hansen 25 års erfaring fra detaljhandel. 

Styreleder Bjørn Maarud i Cutters er fornøyd med ansettelsen.

– Gunn Inger Hansen vil tilføre selskapet viktig kompetanse og erfaring innen strategisk lederskap, drift og vekst.

Han vil også takke Solheim for sin innsats gjennom årene. Solheim trekker seg ut av selskapets drift fra og med 1. oktober, mens han beholder 12 prosent eierandeler i Cutters.

Rekordomsetning og veien videre

2022 var et svært godt år for Cutters i Norge og de opplevde en rekordomsetning på 293 millioner kroner, mot 239 millioner i 2021. De hadde et resultat før skatt på minus 4,6 millioner kroner, mot 0,9 millioner i 2021. Årsresultatet etter skatt kom på minus 3,6 millioner. Cutters har nå 100 frisørsalonger i Norge. 

Styreleder Maarud tror Cutters vil bli enda mer populært nå som folk flest får  strammere budsjett. 

– Der det er etterspørsel vil vi åpne nye frisørsalonger for å nå ut til nye kunder. I nedgangstider blir forbrukerne mer prisbevisste, og folk må uansett klippe seg, sier Maarud.

Påtroppende daglig leder ser frem til å komme i gang: 

– Jeg ser veldig frem til å starte. Cutters er en kjent merkevare i Norge. Det er en offensiv virksomhet som har betydelige konkurransefortrinn, spesielt innenfor innovasjon og teknologi. Samtidig er det et selskap med store muligheter foran seg, sier Gunn Inger Hansen.