Kapitalkrise

Enda et Schibsted-selskap i kapital-trøbbel

– Vi leter etter løsninger, sier Richard Sandenskog i Schibsted Ventures.

Richard Sandenskog jobber med å finne en løsning for Rocker.
Richard Sandenskog jobber med å finne en løsning for Rocker.
Publisert Sist oppdatert

I fjor var det svenske fintech-selskapet Rocker i ferd med å bli en av Schibsted Ventures store finansielle suksesser.

Breakit melder nå at Rocker «er til salgs og blør enormt med penger».

At det letes etter eksterne krefter bekreftes til Shifter av investeringsdirektør i Schibsted Ventures, Richard Sandenskog som understreker at Schibsted er en langsiktig finansiell investor i selskapet.

– Akkurat nå jobber vi og Rockers styre med å vurdere ulike løsninger for finansiering av selskapet fremover, sier han.

– Det kan komme inn ny deleier i selskapet, eller så fortsetter de nåværende eierene med å finansiere selskapet på egen hånd. Vi kommer til å vurdere alle ulike muligheter for å finne den løsningen som passer best for selskapet, fortsetter Sandenskog som ser frem til å kommunisere planene når beslutningen er tatt.

Droppet børsnotering

Selskapet var i ferd med å gå på børs til en markedsverdi på 1,5 milliarder kroner. Som største eiere var Schibsteds eierandel verdt over en halv milliarder kroner. Samtidig var investeringen bokført til 157 millioner i regnskapet.

Men børsnoteringen uteble etter anklager om at selskapet var for umodent for børs. Sjefen Hanna Neidenmark gikk kort tid etter og ble erstattet av en av gründerne, Jonas Hultin.

I februar 2022 gjennomførte Rocker en emisjon hvor de nåværende eierne gikk inn med 70 millioner kroner. Selskapet ble da verdsatt til to milliarder kroner. Schibsted Ventures eierandel er på 35 prosent etter denne emisjonen.

Åpne om kapitalkrisen

Rocker er ikke alene i Schibsteds portefølje om å stå frem med de økonomiske utfordringene de står i. Fra før har boktjenesten Bookis og kryptobørsen Firi varslet offentligheten om at de gjennomfører nedbemanninger.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS