netthandel

Diger skal flytte salget av maskiner og utstyr over på nett

Nå kommer den lokale investoren Varde inn på eiersiden.

Hans Vigstad i Varde Investeringslaug.
Publisert Sist oppdatert

Varde investeringslaug investerer et uspesifisert millionbeløp i Diger.

Lauget er eid av lokale energiselskaper og sparebanker.

Diger driver nettauksjon på brukte kjøretøy, maskiner og utstyr. Selskapets ambisjon er at flere skal få mulighet til å kjøpe de beste proffmaskinene fra landets største maskineiere.

Tidligere ble slike maskiner kun solgt til store oppkjøpere. På auksjonsplattformen legger Diger ut hundrevis av kjøretøy, maskiner og utstyr hver uke, og hvem som helst har mulighet til å by på og kjøpe proffmaskiner.

Brøt med svensk markedsleder

I 2022 hadde selskapet en omsetning på vel 8,5 millioner kroner. Det var en reduksjon fra 2021 da omsetningen var på 13,2 millioner kroner.

Nedgangen skyldes ifølge styreleder Jan Tore Meren i Diger en omstrukturering av selskapet som tidligere var tilknyttet den svenske auksjonsgiganten Klaravik. Selskapet ble etablert i 2017, da i et samarbeid med Klaravik, men har siden 2021 stått på egne bein. Selskapet har hovedkontor på Lillehammer og har 14 ansatte.

– Diger er inne i en spennende fase, sier styreleder Meren. Med Varde på laget kan vi utvikle selskapet. Diger har store vekstambisjoner og da er det veldig bra å få med en lokal investor som Varde som kan bidra med frisk kapital som gjør at vi tør å satse. Nå kan vi ansette flere og legge grunnlaget for lønnsom vekst.

– Vår investering støtter opp om vekststrategien i selskapet som bidrar direkte til flere ansatte i selskapet og Gudbrandsdalen. Digers forretningsmodell er skalerbar i et modent marked, samtidig som de bidrar positivt til gjenbruk., sier daglig leder i Varde Investeringslaug Hans Vigstad.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.