investeringsfond

Styreleder i Varde Investeringslaug, Per Oluf Solbraa. Bildet til høyre viser en varde i Fåvang.

Nytt fond satser 60 millioner kroner på gode ideer fra Gudbrandsdalen

Dalføret får sitt første investeringsfond øremerket grønne startups.

Publisert Sist oppdatert

Lanseringsklare Varde Investeringslaug stiftes over påske og eies av strømgigantenes Gudbrandsdal Energi Holding, AS Eidefoss og Skjåk Energi Holding AS, i tillegg til SpareBank 1 Gudbrandsdal og SpareBank 1 Lom og Skjåk.

Fondet skal bidra til grønn omstilling fra Lillehammer i sør til Skjåk og Lesja i nord.

Aktørene har allerede samarbeidet i tre år gjennom prosjektet "Krafttak for grønn vekst", og investeringsfondet er ett av tiltakene fra prosjektet som tas ut i en egen satsning.

"Skal Innlandet og Norge lykkes med å nå målene med å redusere klimautslipp og samtidig øke verdiskapingen, må det investeres langt mer i omstillingen av bedrifter og grønne løsninger for framtida - og bedriftene selv må bidra", heter det i meldingen.

Jakter daglig leder til dalen

Det er satt av 60 millioner kroner til "unge, lovende bedrifter som satser på bærekraftige produkter og tjenester".

Varde Investeringslaug skal videre være en samarbeidspartner som kobler på spesialister og nettverk, skriver aktørene videre.

Aktuelle bedrifter må ha hovedvirksomhet i Gudbrandsdalen og drive med aktiviteter som defineres som bærekraftige etter EU sine standarder.

Investeringsfondet er det første av sitt slag i Gudbrandsdalen. Gjøvik- og Hamar-regionene har gjort tilsvarende gjennom blant annet Komm-In og FirstSeed.

Nå leter styreleder i Varde Investeringslaug, Per Oluf Solbraa, etter en daglig leder.

– Vi har 60 millioner kroner til bærekraftige og lønnsomme investeringer i regionen vår. Nå gjelder det å finne den rette kandidaten, sier han.