KARRIERE

Derfor slutter Otovo-gründeren

Teknologisjefen i solcelleselskapet melder overgang til batteriselskapet Freyr.

Andreas Bentzen blir ny EVP Technology i batteriselskapet Freyr.
Andreas Bentzen blir ny EVP Technology i batteriselskapet Freyr.
Publisert Sist oppdatert

Fredag varslet fornybarselskapet Otovo en større restrukturering.

Medgründer Andreas Bentzen er blant dem som forlater selskapet. Han har vært med siden oppstarten i 2015, hvor han jobbet som teknologisjef.

– Selskapet går inn i neste fase av sin utvikling, med enda mer fokus på ekspansjon og drift. Når du er gründer er det alltid noen faser hvor man stiller spørsmål om man skal være med videre.

– Jeg kjenner at tiden er moden for å søke nye muligheter og utfordringer, sier han til Shifter.

Har vært fristet flere ganger

Bentzen, som holder en doktorgrad i fysikk fra Universitetet i Oslo, understreker at han fortsatt har stor tro på selskapet. Han har ingen umiddelbare planer om å selge seg ned.

– Har du vært fristet til å starte noe nytt?

– Det har jeg. Noen muligheter kommer og noen går. Denne var for god til å ikke ta, sier han om sitt neste karrieresteg.

Det er i batteriselskapet Freyr, som ble notert på Nasdaq-børsen i fjor. Selskapet er i ferd med å etablere en enorm batterifabrikk i Mo i Rana, den første av sitt slag her til lands. Bentzen får tittelen «Executive Vice President» (EVP) for teknologi i selskapet.

Står foran en kjempestor industrialisering

– Batteribransjen er på mange måter der sol var for noen år siden. Det står foran en kjempestor industrialisering, med behov for stor utbygging av produksjonskapasitet. Så er det samtidig veldig mye spennende teknologiutvikling som trengs for å få ytelsen opp og kostnadene ned, sier Bentzen.

Otovo har også satset tungt på batterisystemer det seneste året.

Daglig leder Andreas Thorsheim har gått så langt som å si at selskapet, som har slått seg opp som en markedsplass infrastruktur for installering av solceller, må bli et batteriselskap innen kort tid.

– Nå er man i den spede begynnelsen med utrulling av batterier til private husstander. Det har vært en kjempesuksess for Otovo, og om noe har det gjort meg enda mer bevisst på hva batterier vil ha å si fremover, sier Bentzen.

Bentzen tiltrer sin nye rolle 1. september.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS