helse

De sikrer 17 millioner til AI-VR som lærer deg å takle sosiale situasjoner

Alle kjenner noen som sliter sosialt, og med blant andre Dr. Dropin på kundelisten har gründerne bak Simli overbevist investorene i en tung tid for markedet.

Deler av teamet i Simli, med Heidi Frost Eriksen, Petter Ulleberg og Lars Vågnes, i sivet i Forskningsparken.
Publisert Sist oppdatert

– Det er mange grunner til at sosiale situasjoner kan være skremmende, som frykt for å bli negativt dømt, selv-tvil, eller angst. Med vår treningsplattform kan folk øve på ubehagelige interaksjoner, sier Heidi Frost Eriksen, medgründer og administrerende direktør i Simli.

I kapitaljakten de siste månedene har hun ofte latt investorer teste ut oppstartsselskapets VR-løsning der folk kan trene på sosialt krevende situasjoner. Brukerne må ikke nødvendigvis ha noen diagnose fra en lege eller psykolog. Ideen bygger på at uansett hvem du er, kan nervøsiteten sette inn før du skal holde et foredrag, delta i et avgjørende jobbintervju, eller til og med bare mingle på en fest der du ikke kjenner noen. Men for noen går utfordringene langt dypere. Simlis brukere inkluderer også de som opplever sosiale situasjoner som store barrierer.

Her er investorene

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Investorene må åpenbart ha likt det de har opplevd. For i en ganske røff periode i kapitalmarkedet har Simli nå sikret 11 millioner kroner i en emisjonsrunde. Sammen med 5,7 millioner kroner i tilskudd fra Innovasjon Norge gir det et godt rom for å akselerere den kommersielle veksten.

– Problemet er stort, voksende, og er lett å forstå. Selv om man ikke selv er en som sliter, kjenner alle noen som har det vanskelig i sosiale situasjoner. Det er hindrende for så mange, og konsekvensene blir store, sier Frost Eriksen.

Pengene kommer fra både eksisterende og nye investorer. Blant dem finner vi MP Pensjon, Antler, Kristin & Johan Odfjell, Birger Magnus, Per-Otto Vold og Bryn Invest. Shifter har tidligere omtalt det nye kvinneinvestor-nettverket Fellow, som også er med.

– Simli løser problemet med sosial angst. De gir et viktig verktøy for å takle et økende problem innenfor mental helse. Spesielt etter covid har det vært en akselerasjon av mentale helseproblemer blant unge voksne. Innovasjon er nødvendig for å målrette disse utfordringene, kommenterer investor Kristin Odfjell i forbindelse med investeringen.

Hundre tweaks

Simli ble startet i oktober i 2021. Heidi Frost Eriksen, med bakgrunn fra Huddly og Greps, hadde funnet sammen med doktor i neurovitenskap, Annelene Dahl, og AI-utvikler Lars Traaholt Vågnes gjennom Antler-programmet.

Selv om visjonen er den samme som den gangen, innrømmer Frost Eriksen at det har blitt mange endringer siden oppstarten.

– Dette er det tredje selskapet jeg er med på å bygge. Det er ikke slik at man lager et minimumsprodukt og så er man ferdig. Vi har gjort hundre tweaks hit og dit, vi har kastet koden mange ganger, og bygd opp og ned og opp igjen. Også på kommersielle side har vi måttet finne ut hva som gir verdi, sier Frost Eriksen.

Det siste har de lyktes godt med til å være et fortsatt ferskt selskap, når de nå sitter med flere betalende kunder – blant annet Dr. Dropin Psykologi og offentlige aktører som hjelper folk inn i arbeid. For øvrig kommer støtten fra Innovasjon Norge i form av en såkalt innovasjonskontrakt, der nevnte Dr. Dropin, Mental Helse Ungdom, og Angstklinikken er partnere.

Kunstig intelligens

 Simli bruker avanserte, generative AI-modeller til å simulere de sosiale situasjonene. I VR møter man animerte karakterer som lytter til deg, stiller spørsmål og svarer på det du sier. Teknologisjef Lars Traaholt Vågnes forteller at det aller viktigste er at samtalene med karakterene er naturlige, og at interaksjonene flyter og fungerer muntlig. 

– Vi ønsker at hver gang en bruker øver på en utfordrende situasjon, skal opplevelsen være unik og uten et fast manus, sier Traaholt Vågnes. 

Vågnes forteller at de bygger egne AI-modeller på toppen av eksterne språkmodeller, og at den raske AI-utviklingen som foregår nå er med på å gi Simli et veldig fortrinn. 

– Alt er mer tilgjengelig enn for seks måneder siden. For oss betyr det at vi kan gjøre mer med færre folk.

Internasjonal stab

Apropos team har selskapet nå 13 ansatte i fire land – Italia, Portugal, Egypt, og Norge, og kjører en modell med utstrakt fjernjobbing.

– Vi har fått sinnsykt mange flinke søkere til stillingene våre, forteller teknologisjef Vågnes.

Flere av de ansatte har erfaring fra store og anerkjente tech-selskaper. Frost Eriksen tror det er flere enn investorene som liker at selskapet gjør noe som kan gjøre verden litt bedre for mange.

– Folk tiltrekkes av visjonen vår, de ønsker å jobbe med noe meningsfullt. Det hjelper oss i rekrutteringen, sier Frost Eriksen.

Når det gjelder verdivurderingen i investeringsrunden, vil ikke Simli gå ut med dette i denne omgang. Annet enn at den er høyere enn i forrige runde, den gang selskapet het Yatek Solutions.