ELBIL

Circle K investerer i Schibsteds ladeapp

Blir et selskap med 50/50 eierskap mellom Schibsted og Circle K.

Fra venstre: Håkon Stiksrud, direktør for E-mobility i Circle K, Christian Haneborg, Styreleder i Elton Mobility AS, Christian Ellneby, strategidirektør for Global E-Mobility i Circle K, og Jørgen Elton Nilsen, daglig leder i Elton Mobility AS. Foto: Elton
Publisert Sist oppdatert

Bensinstasjon-kjempen kjøper seg inn i mediekjempens lade-app, Elton. Appen har blitt utviklet i VG, og har "løst" problemet med at hver ladestasjon har sin egen app og betalingsmetode.

Elton har prøvd å kombinere så mange av dem ett sted.

Nå investerer Circle K i appen og får 50 prosent av selskapet.

– Vi gikk inn i et marked med et drøss av ulike apper, innviklede ladeløsninger og kompliserte prismodeller. Vår klare ambisjon var å gjøre hverdagen enklere for landets elbilister. Samarbeidet med Circle K er slik vi ser det nok en gamechanger for elbil-eiere, fordi enda flere ladere blir tilgjengelig i én app. Nå blir det enda enklere å finne frem til en passende lader for elbilen langs veien, sier Jørgen Elton Nilsen, daglig leder i Elton i en pressemelding.

Fra før av er ladestasjoner fra Recharge, Ionity, Kople og mange flere integrert i løsningen

50/50 eierskap

Joint venture-avtalen mellom Circle K og Schibsted ble inngått onsdag denne uken, og gjør at eierskapet i Elton Mobility AS blir delt 50/50. Meldingen sier imidlertid ingenting om verdivurderingen, eller om det i det hele tatt ble investert penger.

Da Shifter spør Schibsted om investeringsbeløpet, får vi dette svaret:

--Av konkurransehensyn ønsker vi ikke å gå ut med informasjon om det, sier Linda Christine Strande, kommunikasjonsmedarbeider i Schibsted, i en epost til Shifter

Det første brukerne av Elton-appen vil merke er at Circle Ks ladestasjoner i Skandinavia blir tilgjengelige i appen.

I neste omgang er planen å utvikle eksisterende funksjoner og ikke minst implementere flere nye funksjoner i appen.

Strategidirektør for Global E-Mobility i Circle K, Christian Ellneby sier samarbeidet er en match mellom deres strategier.

--Både Elton, Circle K og ladekundene er opptatt av enkelhet og sømløse ladeløsninger, inkludert reiser over landegrensene. Dette er en god nyhet for alle med elbil, sier han.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*