ENERGI

Svensk lade-utfordrer henter 140 millioner kroner

Charge Amps bygger eget team i Norge, og planlegger børsnotering senere i år.

Charge Amps utfordrer de norske lade-selskapene.
Publisert

Her hjemme snakkes det mest om Easee og Zaptec når det gjelder lading av elektriske biler, og nå i det siste også billig-konseptet til Amina.

Men i grannelandet bygges det også selskaper på ryggen av elbil-revolusjonen. Blant de som har kommet lengst der, er Charge Amps. Selskapet har nylig jekket opp ambisjonene her til lands, ved å ansette Tom-Ragnar Aulesjord som «country director» og er i ferd med å bygge opp et lokalt team i Norge.

Nå henter selskapet 150 millioner svenske kroner, tilsvarende 140 millioner norske, i påvente av en børsnotering. Det opplyser selskapet selv i en pressemelding.

Blant investorene er de eksisterende aksjonærene OK ekonomisk förening, Skellefteå Kraft og Swedbank Robur, samt nykommere som Concejo AB (publ), LMK og Quinary Investment.

Totalt har selskapet hentet 330 millioner kroner siden oppstarten.

I tillegg til å forsterke satsingen i Norden, skal midlene brukes på å vokse i Europa, inkludert Storbritannia, Tyskland og Spania, hvor selskapet åpnet sine første kontorer i 2021. Dermed får de norske aktørene en ekstra utfordrer å bryne seg på når de ekspanderer.

Charge Amps ble gründet i 2012 og utvikler smarte ladestasjoner, kabler og dedikert skybasert programvare for hjemmebruk, kommersielle eiendommer, kontorer og til offentlige miljøer. Siden lanseringen av selskapets første ladestasjon i 2015, har Charge Amps laget over 100.000 ladepunkter for kunder i 15 land.

Selskapet planlegger en børsnotering senere i år.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*