Øyvind Huseby blir ny sjef i IKT Norge.
Øyvind Huseby blir ny sjef i IKT Norge.

Blir administrerende direktør i IKT-Norge

Direktør for samfunnskontakt i Telia Øyvind Husby, blir ny administrerende direktør i IKT-Norge.

Publisert Sist oppdatert

— Styret i IKT-Norge er svært tilfredse med å få ansette en så erfaren og dyktig leder som Øyvind Husby til å lede virksomheten framover. Husby har en sjelden kombinasjon av tung industrikompetanse fra sektoren, sterkt samfunnsengasjement og dyp teknologiforståelse, sier styreleder i IKT-Norge, Toril Nag i en pressemelding.

Styrelederen forteller at interessen for stillingen som administrerende direktør i IKT-Norge var svært stor. - Vi har hatt en omfattende prosess, men med valget av Husby og hans inngående forståelse for arbeidet som skal gjøres, er vi sikre på at dette er rette person.

Husby har erfaring fra både store virksomheter og startups, og et brennende engasjement for rammebetingelsene for teknologivirksomheter i bred forstand. Vi i styret ser fram til et godt samarbeid med Øyvind Husby, sier Toril Nag.

Lang erfaring

Øyvind Husby er utdannet siviløkonom og har jobbet i telecombransjen i over 20 år. Han har erfaring fra både internasjonale konsern, mellomstore bedrifter og start-ups med både finansielle og industrielle eiere.

Han har hatt en rekke styreverv, blant disse er styreleder i Kabel Norge, styreleder i Virke IKT og styremedlem i Virke Kunnskap og Teknologi:

- Jeg gleder meg til å bli en del av laget til IKT-Norge, og sammen med styret, medlemmene og norske myndigheter sikre rammebetingelser som gjør at bransjen kan spille en avgjørende rolle i de store endringene vi står overfor. Jeg er ydmyk for oppgaven og ambisiøs på vegne av bransjen og betydningen vi har som drivkraft til fremtidig verdiskapning og overgangen til et bærekraftig samfunn.

Fredrik Syversen, konst. adm. direktør i IKT-Norge, sier at Øyvind Husby blir en meget god lagleder for i IKT-Norge.

— Vi kjenner Øyvind Husby gjennom hans mangeårige virke i ekom-bransjen, og er svært fornøyde med at han skal lede arbeidet med å styrke rammebetingelsene for det digitale næringslivet.

Øyvind Husby tar over etter Heidi Austlid som går til stillingen som administrerende direktør i Den norske Forleggerforening.

Powered by Labrador CMS