Konkurs

Bandit konkurs – klarte ikke komme i mål med finansiering likevel

Helt på tampen av året melder selskapet at det er konkurs på tross av at det tidligere ble meldt at selskapet var reddet etter en desperat kapitaljakt. 

Bandits: Markus Rozins og Espen Myklebust.
Publisert Sist oppdatert

Bandit bægjærer seg konkurs, meldes det om i en pressemelding fredag kveld.

– Vi har kjempet til siste slutt. Jeg vil takke alle aksjonærer, ansatte, kunder og produsenter som var med på å utfordre den tradisjonelle varehandelen, sier gründer Markuss Rozins i pressemeldingen.

For litt over to uker siden skrev Shifter om at Askeladden-konseptet hadde lykkes med en redningsaksjon ved å sikre 1,1 millioner i frisk kapital etter en desperat kapitaljakt.

Samtidig, ble det senere klart at selskapet fortsatt måtte skaffe 900.000 norske kroner for å lukke finansieringsrunden. 

Nå meldes det om at selskapet som ble startet i 2022 av Rozins med Askeladden & Co, melder oppbud likevel. 

Selskapet begjærer oppbud omgående. Styret vil samarbeide med bostyrer for å sikre verdiene som er igjen i selskapet. Om lag 12 prosent av Bandit er eid direkte eller indirekte av gründerne. Resten av aksjene er kontrollert av Askeladden & Co og andre investorer. 

– Fikk det ikke til

I pressemeldingen fredag kveld står det at selskapet ikke lyktes med å komme i mål med finansieringen.

– Forretningsmodellen har blitt bevist i utlandet og selskapet kan vise til fornøyde kunder. Likevel fikk vi det ikke til. Selskapet har mottatt tegninger på over 1,5 millioner kroner i desember, men dette var ikke et tilstrekkelig beløp med de ambisjonene som er satt. Da er det ingen annen utvei enn å begjære oppbud, sier Rozins, gründer og daglig leder i Bandit i pressemeldingen.

De ansatte og aksjonærene skal ha blitt orientert om beslutningen fredag 29. desember. 

Bandit er basert på kinesiske Pinduoduo som gjør det mulig for brukerne å gå flere sammen om innkjøp – og dermed få bedre betingelser enn man typisk får i en butikk.

I løpet av 2023 solgte selskapet varer for over 1,6 millioner kroner gjennom appen. Ved tidspunktet for oppbud står selskapet ikke i gjeld til noen leverandører, i følge pressemeldingen.

 Totalt har det vært investert 14,5 millioner kroner i virksomheten.

Varslet krise i brev

At selskapet var i krise kom først frem i et brev Rozins sendte ut et til investorene tidligere i høst.

I brevet ble det blant annet varslet om at selskapet ville gå konkurs innen kort tid hvis det ikke fikk inn ny kapital.

«Det er med tungt hjerte jeg må informere om at vi ikke har klart å sikre innsamling fra VCer i tide (til tross for mange lovende spor) og Bandit er nå på randen av konkurs. Vi regner med at vi vil gå tom for driftskapital innen neste uke. Dette er en utrolig smertefull situasjon for alle oss som har dedikert så mye av vår tid, energi og ressurser til Bandit», het det i brevet.

I brevet ble det også gitt en konkret frist for å unngå konkurs.

Etter at fristen utløp, ble dødsdommen utsatt. I mellomtiden var selskapet i forhandlinger og har gitt uttrykk for at de fortsatt har håp om å komme frem til en løsning.

– Teamet og styret i Bandit har de siste ukene håndtert en krevende situasjon på en god måte. Investeringen til aksjonærene er tapt, men leverandørgjelden er gjort opp og de ansatte vil få utbetalt lønn, sier Martin Schütt, sjef i Askeladden & Co.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.