Krise

Bandits dødsdom utsatt

Askeladden-selskapet forhandler med potensielle investorer. 

Markuss Rozins i Bandit.
Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld utløp fristen for å hente inn friske midler og unngå konkurs i Askeladdens fellesshopping- app Bandit. 

Likevel er det ikke helt over. Etter det Shifter får opplyst, pågår det fredag formiddag fortsatt diskusjoner med potensielle investorer om å sikre videre drift. 

Shifter har i løpet av uken vært i kontakt med Markuss Rozins og enkelte av investorene for å høre hva som er status, uten at noen har kunne si mer enn at det pågår diskusjoner. 

Men etter det Shifter erfarer, har de innledende rundene vært positive og man øyner et håp om at selskapet vil overleve.

Informerte investorene i brev sist uke

Det var mandag Shifter at meldte at Askeladden-konseptet, basert på kinesiske Pinduoduo var i krise, og at selskapet var på desperat kapitaljakt. 

Krisen kom frem i et brev Rozins sendte ut til investorene i forrige uke: 

«Det er med tungt hjerte jeg må informere om at vi ikke har klart å sikre innsamling fra VCer i tide (til tross for mange lovende spor) og Bandit er nå på randen av konkurs. Vi regner med at vi vil gå tom for driftskapital innen neste uke. Dette er en utrolig smertefull situasjon for alle oss som har dedikert så mye av vår tid, energi og ressurser til Bandit», het det i brevet.

Bandits løsning gjør det mulig for brukere å gå flere sammen for kjøp av større kvanta. 

Tidligere i uken sa Martin Schütt til Shifter at Askeladden & Co ikke kommer til å ha noen aktiv rolle i selskapet fremover. 

– Hvis noen vil overta Bandit og gi det fornyet styrke, så ønsker vi å legge til rette for det. Askeladden & Co vil ikke skyte inn mer kapital, og det er heller ikke modellen vår, svarte Schütt på spørsmål om hvorfor Askeladden selv ikke går inn med den nødvendige kapitalen. 

Hanket inn talent fra økosystemet

I sommer kom Espen Myklebust inn i Bandit som driftssjef.

Myklebust ble for alvor kjent i det norske oppstartsmiljøet da han ble utpekt som fintech-selskapet fra Storbritannia Revoluts mann i Norge. Den norske utrullingen gikk godt i starten, men etter hvert kladdet det seg kraftig til for neobankgiganten. 

Myklebust gikk da videre til fintech-selskapet Astat, som etter hvert måtte gi opp etter en lang og hard kamp for å overleve.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.