Finansiering

Alliance Ventures har investert 17 millioner kroner i gaming-startup

Alliance Venture har stor tro på korte videoklipp og er med på runden når det nederlanske selskapet Medal.tv henter 60 millioner dollar.

Johan Gjesdahl, Bente Loe og Arne Tonning i Alliance.
Publisert Sist oppdatert

Nederlanske Medal.tv er blant verdens ledene tjenester som lar brukeren ta korte opptak mens de spiller data/videospill, som igjen deles med andre gamere.

Nå har de hentet 60 millioner dollar i en fersk emisjon, hvor norske Alliance Ventures er med. Ansvarlig for investeringen i Alliance, Arne H. Tonning, vil ikke si hvor mye de har investert i denne runden.

Han forteller derimot at de nå har investert totalt 17 millioner kroner i selskapet, fordelt på flere runder opp gjennom årene.

– De sørger for at de som spiller spill av forskjellig art på PC, konsoll og mobil kan fange opp flotte øyeblikk av spillopplevelsen og dele dette med venner og på sosiale medier. Man kan rett og slett kommuniserer med venner på en morsommere måte gjennom gaming, sier Tonning.

Han forteller at selskapet er i en bransjen som vokser og får stadig mer traction.

Fokuset på å dele opplevelser, prestasjoner og måloppnåelse innen gaming, er en megatrend som Medal.tv tjener på.

– Selskapet vokser godt og brukerne av Medal genererer to millioner videoer daglig. Det har blitt et stort selskap, og vi ser at brukerne er veldig dedikert og begeistrer for tjenesten og produkter Medal leverer, sier Tonning.