Johan Gjesdahl, partner i Alliance Venture.

Alliance Venture satser 10 millioner kroner på ShiftX

Også en av Twitters tidligste ansatte satser på den norske Saas-plattformen som visualiserer hvordan bedrifter henger sammen.

Publisert

Det nye datafondet til Alliance Venture skyter inn 10 millioner kroner i programvareselskapet ShiftX, i en emisjon på totalt 15,3 millioner kroner.

Blant de øvrige investorene er ventureinvesteringselskapet Skagerak Maturo og Fauna Inc.-gründer Evan Weaver, som også var den 15. ansatte i Twitter og jobbet med å skalere plattformen, skriver Finansavisen - som omtalte saken først.

ShiftX-gründer Nikolai K. Strandskogen vil overfor avisen ikke kommentere verdsettelsen av selskapet, men forteller at gründerne beholder majoritetsandel i selskapet. Ifølge Finansavisen prises selskapet til 45 millioner kroner.

ShiftX utvikler er verktøy som skal identifisere og forbedre ineffektive sider i et selskap, samt visualisere hvordan bedrifter henger sammen.

Saas-selskapet har vært svært aktiv på rekrutteringsfronten de seneste årene, og Shifter har tidligere skrevet at de har ansatt Jarand Millett som Teach Lead og Thomas Notland som Design Lead - begge ble hentet fra Agens, mens Sidsel Winther Storaas, som har erfaring Storebrand, Statoil og Aker BP, har gått inn i styret.