fisk

Det nye styret til EasyX. F.V. Mats Hagland (forretningsutvikler i Kongsberg Innovasjon), Karoline Sjødal Olsen (CEO i Blue Lice), Nina Møgster (tidligere Lerøy Sjøtroll-sjef og nåværende sjef i Lingalaks), Torgeir Bræin (COO/CTO i Kongsberg Ferrotech).

Tidligere Lerøy Sjøtroll-sjef inn i startup-styre

EasyX hentet 12 millioner kroner i februar. Nå er nytt styre på plass og planene for å kommersialisere roboten er klare. 

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år hentet robotselskapet EasyX penger fra fiskeri- og havbruksnæringen, startup-miljøet og offshoreindustrien, etter å ha funnet et marked som skrek etter teknologien.

Nå er et nytt styre på plass, bestående av flere tunge bransjenavn.

I det nye styret sitter tidligere Lerøy Sjøtroll-sjef og nåværende Lingalaks-sjef Nina Møgster; Mats Hagland, forretningsuvikler i Kongsberg Innovasjon; Karoline Sjødal Olsen, administrerende direktør i Blue Lice og Torgeir Bræin, COO og CTO i Kongsberg Ferrotech.

Skal ut i markedet

EasyX har utviklet en robot som er designet for rengjøring av fiskekar på oppdrettsanlegg. Roboten kan bevege seg på vertikale overflater uavhengig av materialet.

Kongsberg Innovasjon hevder den har «potensial til å øke effektiviteten, redusere miljøpåvirkningen og forbedre bærekraft i næringen». De mener derfor innovasjonen er et «viktig skritt» i den grønne omstillingen av fiskerinæringen.

Teknologien er i dag etterspurt og involvert i flere pilotprosjekter, oppgir Kongsberg Innovasjon.

Tidligere i 2023 hentet EasyX 12 millioner kroner fra Kongsberg Pre Såkorn Fond, Startuplab, DSD Investering og et par andre investorer. 

Med et nytt styre som besitter bred kunnskap og erfaring innen fiskeri- og havbruksnæringen, er de klare for å kommersialisere roboten og vokse ytterligere, skrives det i en pressemelding.