WEB3

Illustrasjonsfoto. Tredje generasjons Internett, eller web 3.0, er i ferd med å få fotfeste.

Stavanger-startup bygger infrastruktur for web3, henter 48 millioner kroner

Tidligere kryptosjef i Opera leder nysatsingen Gateway.fm, som legger til rette for at andre kan bygge blokkjedebaserte tjenester.

Publisert

Flere norske startups har gjort seg bemerket med sine satsinger på web3, altså neste generasjons desentraliserte Internett. I den puljen finner man selskaper som Dune, Nansen, Presail og LN Capital.

Det seneste tilskuddet er Gateway.fm. Selskapet har hovedkvarter i Stavanger og ledes av Cuautemoc Weber. Sistnevnte hadde ansvaret for kryptosatsingen til Opera frem til han i 2021 ble med å starte selskapet han nå jobber i.

Gateway utvikler, enkelt forklart, infrastruktur og verktøy som skal legge til rette for at andre kan bygge tjenester på ulike blokkjeder.

Nå har selskapet hentet inn frisk kapital for å vokse, bekreftes det i en pressemelding.

Gateway har hentet 4,6 millioner dollar i en såkornsrunde, som med dagens kurs tilsvarer rundt 48 millioner kroner.

Investorene er kjente størrelser i blokkjede- og kryptomiljøet. Hovedinvestor er Cayman-baserte Lemniscap, som har plassert penger i flere titalls selskaper som sorteres under web3-fanen.

Øvrige investorer inkluderer CMT Digital Ventures, The Lao Dao, Folius Ventures, TRGC, Metaweb Ventures, Very Early Ventures, Factor Ventures, Fantom Foundation og Unstoppable Domains Ventures, blant andre.

Prisingen i runden er ikke offentlig kjent.