Web3

Alex Svanevik er gründer og daglig leder i Nansen.

Norsk-gründet krypto-startup gjør oppkjøp, vil bli superapp for web3

Avtalen skal være verdt minst 98 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det Singapore-baserte kryptoanalyseselskapet Nansen AI, gründet og ledet av nordmannen Alex Svanevik, har kjøpt Ape Board.

Selskapet ble stiftet så sent som i fjor, og leverer innsikt om porteføljer på tvers av såkalte defi-protokoller.

Ifølge kildene til Coindesk betaler Nansen en «åttesifret sum» i dollar, altså mer enn 10 millioner dollar eller 98 millioner norske kroner for å sikre seg kontroll over Ape Board.

Oppkjøpet er et grep på veien til å bli en superapp for web3, skriver Nansen selv i en pressemelding.

Tanken er å samle mer informasjon på én og samme plass, slik at investorer kan få kontroll over sine ulike porteføljer, eksempelvis av kryptovalutaer og NFTer, uten å hoppe mellom et utall ulike tjenester.

– Vi har et mål om å samle all markedsinnsikten en trader, institusjon, eller et selskap trenger, under samme tak, sier Svanevik i meldingen. – Med dette oppkjøpet rydder vi veien for å bli en «go-to» superapp for informasjon om alt om web3.

Videre går han så langt som å si at selv om det er mange plattformer i web3, vil det snart bare være én av betydning.

Selv i lille Norge finnes det aktører som nok vil si seg uenig i det. Kryptoanalyseselskapet Dune fikk nylig finansielle tungvektere på eiersiden og kan kalle seg enhjørning.

Nansen har også internasjonal tyngde blant sine eiere. Deriblant er mye omtalte Tiger Global. Men også norske aktører er på eiersiden, for eksempel Skyfall. Det Oslo-baserte venturefondet gikk inn på eiersiden grytidlig. For et halvt år siden ble selskapet priset til 750 millioner kroner, ifølge The Block.

I tillegg til Svanevik, som er tidligere «Data Science Manager» i Schibsted, består gründerteamet i Nansen av tidligere dataingeniør i Unacast, Lars Bakke Krogvig, samt den russiske utvikleren Evgeny Medvedev.