WEB3

F.v. Aleksander Leonard Larsen, Sebastian Almnes, Trung Nguyen og Viet And.

Presail-gründerne solgte aksjer for å få Sky Mavis-teamet på eiersiden

Aleksander Leonard Larsen og resten av teamet bak kryptospillutvikleren Sky Mavis kjøper Presail-aksjer fra gründerne. Selskapet verdsettes nå til 300 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

I fjor gjennomførte Presail to emisjoner og hentet til sammen fem millioner dollar, omkring 50 millioner kroner, fra en rekke investorer som følger krypto- og web3-området tett.

Web3 er et paraplybegrep for neste generasjons Internett, der desentralisering og blokkjedeteknologi angivelig skal sørge for en mer åpen og uavhengig bruk.

Oppstartsselskapet har slått seg opp med en programvare som skal hjelpe investeringsgrupper som satser på dette området med den daglige driften. Teknologien legger for eksempel til rette for at hvem som helst, hvor som helst, kan gå sammen for å investere i tidligfase web 3.0-prosjekter. Selskapet skal også sørge for enklere håndtering av aksjonærlister, blant annet.

Kryptospill-konger kommer inn

Blant investorene er norske Skyfall og Snö, samt nybakt mangemillionær og medgründer i Sky Mavis, Aleksander Leonard Larsen.

Sistnevnte sto midt i stormen da selskapet hans ble utsatt for et av tidenes største kryptotyverier i fjor. Nå er både Larsen og resten av Sky Mavis-gründerne derimot godt tilbake i salen, og har på ingen måte mistet troen på området.

Det viser de blant annet ved å kjøpe seg opp i Presail. Nå investerer Sky Mavis-gründerne Larsen (driftssjef), Trung Nguyen (daglig leder), Viet And (teknologisjef), og Jeffrey Zirlin (vekstsjef) 1,5 millioner kroner i selskapet.

Transaksjonen gjøres ved at gründerne i Presail selger aksjer, bekrefter daglig leder Sebastian Almnes. I tillegg til han er selskapet startet av Milad Mirshahi, Tomas Veiden og Hamza Nebolsi.

– Dette var en strategisk investering. Vi ville ha dem med på eiersiden, sier han.

– De er ledende innenfor web3, og er respektert. De har klart å bygge et web3-produkt som faktisk har en kommersiell nytteverdi. Erfaringene deres er viktige.

Almnes avfeier at utvanningen er problematisk, ettersom selskapet nå verdivurderes til 300 millioner kroner. Dermed utgjør investeringen til Sky Mavis-kvartetten 0,5 prosent av aksjene.

Til sammenligning ble selskapet priset til 100 millioner kroner for ett år siden.

Luksus-situasjon

Presail har ifølge gründer Almnes ikke akutt behov for mer kapital. De opererer nå med en rullebane på tre år.

– Vi er egentlig veldig fornøyd med den situasjonen. Vi har mulighet til å se an markedet, og vil tilpasse oss det. Vi har luksusen til å vente på at markedet skal forbedre seg.

Han forteller også at Presail planlegger flere produktlanseringer i år, men vil ikke fortelle hva det er.

– Vi har spennende ting som kommer ut, og det hadde føltes prematurt å hente mer kapital nå, når det beste av Presail kommer i år.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at Sequoia og YC hadde benyttet tjenesten. Det stemmer ikke. (13:55)