LOGISTIKK

Elisabeth Stenersen, daglig leder Wolt Norge, og Tor Even Bli-Ramberg, leder for Wolt Drive i Norge.

Logistikk-ringrev skal lede Wolt-satsing 

Budselskapet Wolt tilbyr sine leveringstjenester gjennom restaurantenes egne apper. Den norske delen skal ledes av Tor Even Blom-Ramberg, som tidligere har jobbet for Helthjem, Fleks og Posten.

Publisert

Wolt har det seneste året rullet ut et såkalt «white label»-produkt i Norge, som innebærer at deres budtjenester kan tilbys direkte på nettsidene eller i appene til restauranter og butikker, som et av flere leveringsalternativer.

Konseptet Wolt Drive, som har eksistert internasjonalt en stund, er hittil tatt i bruk av aktører som Fly Chicken og Godt Brød her til lands.

Nå har det finske selskapet som ble solgt for svimlende 69 milliarder kroner til Doordash i 2021, ansatt Tor Even Blom-Ramberg for å lede satsingen i Norge. 

Han tiltrer jobben i dag, 1. november, etter et kort opphold som selvstendig konsulent. Tidligere ledet han Wundercar-prosjektet i bilabonnement-tjenesten Fleks, som er en digital bruktbilhandel. Blom-Ramberg var også i flere år sentral i logistikkselskapet Helthjem, og før det var han blant annet prosjektleder for netthandel i Posten. Blar man enda lenger tilbake, hadde han en rolle i Hugin, som en periode var ledet av nåværende Runway FBU-sjef Tor Bækkelund.

– Wolt Drive er bare ett av mange nye ben selskapet står på, og jeg gleder meg enormt til å ta fatt på den videre kjøreturen. Norske nettkunder har for lenge tatt til takke med for lang leveringstid fra utenlandske lagre, upraktiske hentepunkter og for få alternativer, sier Blom-Ramberg i en pressemelding.

Ifølge Elisabeth Stenersen, daglig leder av Wolt i Norge, har det vært en lang prosess med å få riktig leder for Wolt Drive på plass her til lands.

– Med Tor Even fikk vi både lang og bred erfaring fra hjemmelevering, et sterkt strategisk hode og en som ser ut til å passe veldig godt i Wolt-kulturen, sier hun.

Wolt er nå i 27 norske byer, og tilbyr Wolt Drive på alle steder.