OPPKJØP

Fleks kjøper Kbil. Her ved Petter Kjøs Utengen, CEO i Fleks (t.v) og Magnus Groseth, gründer av Kbil.

Fleks kjøper bruktbilforhandler

Hoppet på muligheten da bruktbilforhandler kastet kortene etter Teslas prisdumping.

Publisert Sist oppdatert

Oppstartsselskapet Fleks er best kjent for sine bilabonnement. Selskapet hvor Bertel O. Steen og Sparebank 1 er storeiere har imidlertid også startet den digitale bruktbilforhandleren Wundercar.

Nå kjøper selskapet også Bærum-bedriften Kbil.

Kbil har markedsført seg som en spesialist på elbiler, og har blant annet en stor Tesla-park. De ble derfor hardt rammet da Tesla kuttet prisene på noen av sine mest populære modeller med inntil 120.000 kroner tidligere i år, noe Finansavisen omtalte.

Gründer og daglig leder Magnus Groseth gikk da ut og fortalte at han kastet kortene etter ti år med selskapsbygging.

Nå har altså Fleks kommet på banen og kjøpt selskapet.

– KBil har vist til utrolig bra resultater over tid, og er en veldig bra match for oss. Fleks har aldri hatt som strategi å bare drive med bilabonnement. Vi tenker alltid på neste skritt, og hvordan vi kan utvide og ekspandere i alle deler av verdikjeden. Hele tiden med mål om å gjøre bilhold som helhet mer fleksibelt og enklere, på alle områder. Dette er et viktig steg på denne veien, sier Petter Utengen, gründer og daglig leder i Fleks, i en pressemelding.

Partene kommenterer ikke kjøpesummen.

Vil endre bruktbilbransjen

Det er primært bruktbilkonseptet Wundercar som styrkes gjennom oppkjøpet.

Selskapet selger i dag biler som tidligere har vært ute på Fleks-abonnement, og har lagt vekt på auksjoner og forhandlersalg. Med Kbil styrker de sin satsning på privatmarkedet.

– I fire år har vi endret måten du eier bil på. Med kompetansen og erfaringen vi nå får på plass kan vi også virkelig starte å endre bruktbilbransjen for alltid, sier Utengen.

Fortsetter som før - inntil videre

Kbil kommer til å fortsette under sitt eksisterende navn inntil videre. De ansatte beholder jobbene sine.

Nevnte Groseth går inn som forretningsutvikler i Fleks.

– Jeg ser veldig frem til tiden som kommer, er glad for at de er ansatte er sikret jobb fremover og ser frem til å fortsette og utfordre bilbransjen sammen med Fleks i tiden som kommer, sier han.

Digitalisering i bransjen

Fleks og Wundercar girer om og setter fart i dette markedet kort tid etter at en annen digital bruktbilforhandler, Nettbil, endelig kunne sette punktum for den langtekkelige rettsprosessen mot Konkurransetilsynet.

Utfallet betyr at Schibsted får beholde Nettbil, og gründeren er mer enn klar for å gi ekstra gass fremover.

I et intervju med Shifter hintet også Schibsted-leder Kristin Skogen Lund om hvordan de vil kapre markedsandeler i den digitale bruktbilbransjen.