oppkjøp

Kjøper opp resten av Kahoot 

Det amerikanske konsortiet, ledet av Goldman Sachs, skal gjennomføre tvungen innløsning av de resterende Kahoot-aksjene etter å ha sikret 94,7 prosent eierandel. 

Publisert Sist oppdatert

Kangeroo Bidico har gjennomført oppkjøpet av Kahoot-aksjene, og sikret en eierpost på 94,7 prosent – og dermed også stemmeretten i selskapet. Det kommer frem i en børsmelding torsdag morgen. 

Videre vil det Goldman Sachs-ledede konsortiet gjennomføre tvungen innløsing av de resterende aksjene, i tråd med verdipapirhandelloven. 

I romjulen gikk fristen for å akseptere Kangeroo Bidicos tilbud om å kjøpe opp alle gjenværende aksjer i norske Kahoot ut. Konsortiet hadde tilbudt å kjøpe opp alle aksjene for 35 kroner per aksje.

Kjøpet er på 48,5 millioner aksjer og Kangeroo Bidico eier nå totalt 466,9 millioner aksjer i e-læringstjenesten. Selskapet har dermed betalt omtrent 1,7 milliarder kroner for de utestående aksjene. 

Det var i fjor sommer det først ble annonsert at Kangeroo Bidico ville kjøpe opp norske Kahoot og ta selskapet av børs. 

Budet på 35 kroner per aksje verdsatte Kahoot for 17,2 milliarder norske kroner. 

Konsortiet la i utgangspunktet et krav om at 90 prosent aksjonærene måtte godta budet – som er oppslutningen som må til for å tvangsinnløse de øvrige aksjonærene til samme pris. 

Fristen for å godta budet ble utsatt flere ganger uten at målet ble nådd, og tidligere i høst fravek altså gruppen fra kravet.