Nytt om Navn

NY CEO: Bjørn Gabrielsen blir ny administrerende direktør i Telenor-eide Bldng.

Går fra Clevair – blir ny sjef i Bldng 

Bjørn Gabrielsen blir ny administrerende direktør i Telenors datterselskap. 

Publisert Sist oppdatert

Ved årsskiftet fikk Telenors heleide datterselskap, Bldng.ai, ny administrerende direktør da Bjørn Gabrielsen tiltrådte. 

Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Clevair, en annen norsk oppstart som jobber med eiendoms-teknologi (proptech) som ble solgt til Opt-e rett før jul. 

Bldng er en proptech-plattform for eiendomsbransjen. Det heleide datterselskapet ble skilt ut av Telenor Bedrift i 2021. 

Gabrielsen har frem til overgangen vært i Clevair i fire år, og valgte å gå over til Bldng før selskapet ble solgt til Opt-e.

– Bldng er jo et spennende selskap som har kommet litt lenger i løpet enn Clevair, sier Gabrielsen. 

– Hvorfor går du over til stillingen i Bldng?

– Vi har et litt bredere produkt som har blitt tatt i bruk av store aktører som Dnb og Bane Nor. Det ligger altså et stort kundeaksept der. I tillegg kjenner jeg til de som jobber i Bldng fra før. Det er flinke og dyktige mennesker. Så det fremsto veldig spennende for meg. 

I tillegg til å ha vært administrerende direktør i Clevair, har Gabrielsen tidligere sittet i konsernledelsen for svenske ReadSoft og vært CEO i Neptune Software. 

– Vi er svært glade for å få med oss Gabrielsen med hans solide erfaring fra salg og ledelse innen Software og Proptech. Vi har store ambisjoner for fremtiden og med Bjørn på laget er vi nå godt forberedt for selskapets videre vekst, skriver Lisa Marie Nyvoll, styreleder i Bldng og investeringsansvarlig i Telenor Amp.

– Jeg er glad og ydmyk over å ha fått styrets tillit til å drive selskapet videre i en tid hvor vi skal hente ytterligere kapital og akselerere produktutvikling og salg, uttaler Gabrielsen i pressemeldingen. 

Han tar over ledersetet fra Steffan Thorvaldsen som fortsetter i ny rolle som CSO i Bldng.