Investering

Klimastartup: Ducky-gründerne Mads Simonsen Thuv, Silje Strøm Solberg og Johan Grøtheim Eilertsen

Etter en tøff periode for Ducky har klima­oppstarten snudd skuta og fått Visma på kroken

Programvare-giganten investerer i klimaoppstarten for å styrke tilbudet innen klimarapportering og bærekraftig omstilling. 

Publisert Sist oppdatert

Programvareselskapet Visma investerer i klimaoppstarten Ducky. Partnerskapet skal styrke Vismas tilbud av løsninger som hjelper virksomheter med å nå sine bærekraftsmål.

Gründerselskapet har siden 2014 utviklet ulike verktøy som måler klimaavtrykket til forbrukere, og gir råd til forbedring.

– Ved å kombinere vår samlede ekspertise innen teknologi og effektive forretningsprosesser, kan vi hjelpe våre kunder med å redusere sitt miljøavtrykk og gjøre bærekraft til et konkurransefortrinn, sier Øyvind Larsen, administrerende direktør i Visma Software.

Hvilken sum Visma investerer og hva som er prisingen for Ducky vil de ikke gå ut med. De ønsker heller ikke å gå ut med hvorvidt det er snakk om et rent aksjekjøp eller en emisjon. 

Sammen vil Visma og Ducky tilby helhetlige løsninger som gjør det enklere for selskaper å måle, analysere og forbedre sin bærekraftsprofil. 

Dette inkluderer verktøy for rapportering av miljøpåvirkning, identifisering av områder for reduksjon av CO2-utslipp og implementering av endringer for å oppnå mer bærekraftige forretningspraksiser.

Dundrende underskudd

– Denne investeringen gir oss muligheten til å akselerere utviklingen av våre innovative bærekraftsløsninger og nå ut til et større antall organisasjoner som ønsker å ta skritt mot en mer bærekraftig fremtid, sier daglig leder i Ducky Pål Berntsen.

I juli i fjor skrev Shifter at oppstarten hadde hatt et tøft år etter å ha halvert omsetningen og levert et dundrende underskudd.  

Året før hadde planen vært å gå i pluss innen 12 måneder.  Optimismen fulgte etter at tunge investornavn som TD Veen, EQT og statlige Nysnø Klimainvesteringer valgte å skyte inn 30 millioner kroner. 

 Berntsen tror Visma-investeringen er et tegn på at ting nå har snudd: 

– Dette gir oss en mulighet til å fortsette den reisen Ducky har vært på for å skape et bedre og mer bærekraftig samfunn, sier Berntsen og fortsetter: 

– Ducky har vært gjennom en tøff reise i et tøft marked. Nå har vi på en måte snudd skuten og har nesen fremover.