eiendom

Leder av teknisk fagteam i Entra, Pål Oroszko og COO i Consigli, Ingebjørg Foss Daae, er fornøyde med at KI allerede i testfasen har bidratt til å redusere energi- og materialforburk samt redusere kostnader.

Consigli teamer opp med Entra

Entra tar i bruk Consiglis teknologi for å redusere energi- og materialforbruket i eiendomsprosjekter.

Publisert

Entra har inngått et samarbeid med tech-selskapet Consigli for å gjøre kunstig intelligens i alle Entras eiendomsprosjekter. Det skriver Entra i en pressemelding. 

– Entra har samarbeidet med Consigli over lengre tid, og de har vært en viktig innovasjons-partner for oss. Bruken av kunstig intelligens i sentrale forretningsprosesser sikrer Entra konkurransefortrinn i en tid hvor kostnadsreduksjon, effektivisering og redusert karbonfotavtrykk er viktig, sier Ingebjørg Foss Daae, COO i Consigli.

Entra har altså over tid testet ut teknologien til Consigli, og resultatene skal vise at kunstig intelligens kan redusere energi- og materialforbruk.

I tillegg kan kostnadsreduksjon gjøre tidligere ulønnsomme prosjekter lønnsomme.

Shifter har flere ganger skrevet om teknologi-oppstarten Consigli som prosjekterer og kvalitetssikrer underlaget i eiendomsutviklings-prosjekter ved hjelp av kunstig intelligens. 

Selskapet ble startet av Janne Aas-Jakobsen i 2020. Produktet omtales som «den selvprosjekterende ingeniøren» og er for tiden i ferd med å skalere internasjonalt. 

All teknologiutvikling blir gjort internt i selskapet som har 17 ulike nasjonaliteter representert på hovedkontoret i Oslo.