WEB3

CEO Christen Ager-Hanssen i Nchain, her fotografert i en annen anledning i 2019.

Christen Ager-Hanssen på investeringsraid i web3-universet

Nchain investerer blant annet i startup som vil gi forfatter­spirer en kickstart med blokkjede.

Publisert Sist oppdatert

Den kontroversielle norske finansmannen Christen Ager-Hanssen leder Nchain, et Sveits-registrert selskap som er gründet av den påståtte blockchain-oppfinneren Craig Wright.

I et intervju med Shifter tidligere i år, sa Ager-Hanssen at de skal bygge intet mindre enn et nytt Apple.

Som et steg på veien investerte Nchain i det norske selskapet til gründer Stephan Nilsson, Unisot, som mener at de kan hjelpe helt vanlige bedrifter med å ta steget fra web 2.0 til web 3.0. Transaksjonen priset den norske startupen til 160 millioner kroner.

Web3 brukes gjerne som paraplybegrep for neste generasjons Internett. Det ble i samme intervju varslet at flere slike investeringer kunne komme.

Som sagt, så gjort. Nå har Nchain tatt en eierandel på 20 prosent i London-baserte Libraro, skriver det britiske teknologinettstedet UKTN.

Startupen har laget en blokkjedebasert plattform hvor forfatterspirer kan laste opp sine tekster og få tilbakemeldinger og rangeringer fra brukerne; data som i tur blir delt med eksempelvis forlag. Libraro sysler også med NFTer.

I en pressemelding kommer det også frem at Nchain kjøpte 20 prosent av Gate2Chain i slutten av mars. Selskapet er basert i London, hvor Nchain har mesteparten av sin virksomhet - og Ager-Hanssen er basert. De hevder at de river ned barrierer og legger til rette for at selskaper kan bygge på web3 - altså ikke helt ulikt Unisot.

I mars kjøpte Nchain også 20 prosent av TradeWindow, en data- og handelsplattform som benytter blokkjedeteknologi. Det ble betalt syv millioner dollar for andelen i selskapet som er børsnotert i New Zealand.