STUDENT

Investorer flokket til Trondheim i forrige uke, for å høre hva gründere knyttet til NTNU har å by på.

10 NTNU-startups å følge med på

Nylig samlet 40 startup-investorer seg på Gløshaugen i Trondheim for å finne den neste store gründersuksessen.

Publisert Sist oppdatert

Kjente størrelser som Arkwright X, Cofounder og Equinor Ventures var blant tidligfase-investorene som var til stede da NTNU for tredje gang arrangerte sin «Student Investor Day» for å vise hvem hva innovasjonsmiljøet til universitetet har å by på.

10 av 19 søkere fikk være med. For noen av oppstartsbedriftene var dette første virkelige mulighet til å presentere bedriften for investorer, gjennom en pitchekonkurranse.

Prisen for beste forretningsidé gikk til Kelpinor, som dermed fikk 100.000 kroner øremerket kommersialisering. Bærekraftprisen og 50.000 kroner ble tildelt Arctic Protein.

I tillegg vant Naya deltakelse i akseleratorprogrammet til 6AM, som var med som arrangør sammen med Sparebank 1 SMN og StartupTRD.

Les mer om selskapene lenger ned i saken!

Blant de øvrige investorene som var til stede, var venturearmene til Bring og Schibsted, samt det nye investeringsfondet Gnist Capital.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at RunwayFBU deltok. Det gjorde de ikke.

10 utvalgte startups fra NTNU

Blant de 19 oppstartsbedriftene som søkte, kvalifiserte følgende 10 startups til

arrangementet:

  • Arctic Protein: Sirkulær og automatisk oppdrett av insekt for fôrproduksjon i lakseindustrien.
  • Auge Technologies: Utvikler datadrevne kompetansekart for å styrke bedrifters talentutvikling, ivareta sine teknologitalenter og hjelpe ledere drive strategisk innovasjon.
  • Bevart: Utvikler en sensorbasert plattform for kunstovervåkning og optimal klimastyring på museer, som øker levetiden og sikrer verdien til kunst- og museumsgjenstander.
  • Builder: Utvikler en programvare/plattform som tilgjengeliggjør effektiv deling av arbeidskraft mellom produksjonsbedrifter i bygg- og anleggsbransjen.
  • Ei Solutions: Utvikler et miljøoppfølgingsverktøy som gjør det enkelt å rapportere på EU-taksonomien for byggherre, for økt kontroll og konkurransekraft.
  • Handle: Utvikler BIM-integrert B2B innkjøpsplattform for byggebransjen slik at byggefirmaer raskt kan sammenligne og kjøpe varer.
  • Kelpinor - Har utviklet en effektiv metode for utsetting og høsting av tangbærende tau, som åpner for storstilt norsk tangproduksjon.
  • Leasi: Utvikler et ressurshåndteringssystem som gir utleiere og entreprenører i bygg- og anleggsbransjen fullstendig kontroll på maskinparken.
  • Naya: Tilbyr menneskelig merking av treningsdata av høy kvalitet for kunder som utvikler maskinlæringsmodeller, samtidig som datasikkerhet og sosial bærekraft ivaretas ved å ansette kvinner fra slum-områder i India til å merke dataen.
  • Woolero: Tar i bruk lav-verdi ull som ikke er egnet i tekstilindustrien til utvikling av nye produkter for anvendelser i norsk jord- og skogbruk, som redusere bruk av ikke-fornybare materialer.