Podcast med Marius Aabel i No Isolation: Sa opp i oljebransjen for å hjelpe langtidssyke barn. Men det hele begynte med programmering på papir og Commodore
Det passet Marius Aabel perfekt da Karen Dolva ringte og spurte om han kunne bli med henne å hjelpe isolerte barn.
Det skjedde noe med stemningen hos National Oil Varco i 2014. Salgsbjella på veggen hos den norske avdelingen av det gigantiske oljeserviceselskapet ringte stadig sjeldnere.
– Folk begynte å bli redd for jobbene sine, og noen sluttet, forteller Aabel (41) i Shifters podcast.
Den erfarne app-programmereren og tidligere seriegründeren var ikke nødvendigvis redd for jobben sin, men tenkte at det var på tide å tenke på noe nytt.
«Perfekt!»
Marius Aabel og Karen Dolva hadde kjent hverandre lenge, og en god stund snakket om at de burde starte noe sammen. Så da Dolva ringte ham og fortalte om utfordringene til de langtidssyke barna, var det «perfekt timing».
– Det kunne ikke blitt bedre, sier Aabel.
Han er mest av alt en pragmatiker, men det var også litt «godt å få vasket hendene litt ren for olje», som han formulerer det.
– Det føles bra å hjelpe noen som trenger meg mye mer enn det oljebransjen gjør, sier han, med henvisning til de langtidssyke barna som nå bruker No Isolations robot til å holde kontakten med venner og klassekamerater.
Papirprogrammerer
I denne podcasten snakker han ut om rollefordelingen i No Isolation, om hvordan Karen Dolva har vært ansiktet utad, mens han og Matias Doyle har bygget teknologien. Om hvordan de nylig måtte flytte for tredje gang fordi selskapet vokser så raskt.
Aabel forteller også om «reisen» hittil og det glade 80-tall, og hvordan han begynte å programmere da han var 9 år.
– Da hadde jeg ikke fått egen datamaskin ennå, så jeg måtte skrive programmene på papir, og spørre mamma om hun kunne se om det funket, forteller Aabel.
Etter hvert fikk han en brukt Commodore VIC-20 med 5 kilobyte RAM.
– Vi kjøpte den av en venn som skulle oppgradere til Commodore 64, minnes Aabel.
Dating, video og singleliv
Siden har det gått slag i slag, blant annet med startups innen videostrømming og nettdating tidlig på 2000-tallet. I podcasten får vi høre om lærdommene fra tidligere prosjekter. Om hvorfor No Isolation har lyktes så godt så langt – om strategien, jobbingen, rekrutteringen, de smarte avtalene og investorene. Han forteller også om selskapets nye satsing på eldre. Om hvorfor han fortsatt er single, og om hvor lenge han vil leve. Og sist, men ikke minst hva arbeidsledige oljeingeniører bør gjøre for å få seg jobb. (Og som vanlig mye, mye mer.)
Hør hele podcasten med Marius Aabel på Shifter. Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».