Heidi Frost Eriksen var Huddlys salg- og markedssjef. Nå blir hun CEO i Technebies. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Huddlys salgssjef forlater million-selskapet: Jakter de beste software-hodene i ny startup

Publisert

Nå skal Heidi Frost Eriksen sørge for global vekst i Technebies.

Huddly landet i fjor en storavtale med Google, parallelt med å lukke emisjoner på 160 millioner kroner.

Nå forlater Frost Eriksen videokonferanse-selskapet med drøyt 50 ansatte, i desember priset til over en halv milliard kroner - til fordel for Gunnar Rye Bergersen og Steinar Haugen i Technebies på StartupLab i Oslo.

– Det er alltid vemodig å forlate et godt team og et bra produkt, men dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Selskapet har jo ikke bare en idé på en PowerPoint-presentasjon, men de sitter på en gullgruve med substans og verdi, sier Frost Eriksen, nå Technebies' nye CEO - etter tre år som salg- og markedssjef i Huddly.

Komplekse løsninger

Selskapet tilbyr bedrifter en automatisert sky-løsning for å sile ut de beste software-utviklerne i en ansettelsesprosess. Til grunn ligger en plattform for autentiske simuleringer, forankret i ti års empirisk forskning signert Rye Bergersen ved Simula Research Laboratory og Universitetet i Oslo.

– Det er stor forskjell på et system som fungerer og ett som ikke fungerer. Det kan påvirke veldig mange - og da er det helt avgjørende å kunne identifisere de flinkeste utviklerne, sier selskapets gründer, nå CPO - og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo.

Utvikler Steinar Haugen, forsker, Heidi Frost Eriksen og gründer Gunnar Rye Bergersen i Technebies. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Dagens team på tre, kaller nåværende rekruttering av software-utviklere en urettferdig og «svært simplifisert» test, med 20 kodelinjer utdelt og en algoritme skrevet på tavla.

– Det som jo skjer ute i den virkelige verden, er at folk jobber i store komplekse løsninger som hele tiden er i endring - med tusenvis eller millioner av kodelinjer. Utviklerne får ofte ikke vist hva de kan, og bedriftene sliter med å finne de flinkeste hodene, sier selskapets nye sjef.

Ekte scenarioer

– Hvis for eksempel DnB eller Telenor skal ansette en utvikler, kan vi ta litt av vår kundes kode inn i vår løsning, slik at utvikleren blir testet på ekte scenarioer.

Technebies har tidligere hentet støtte hos blant annet Forskningsrådet Forny-program. Nå er målet å skalere opp for å bli verdensledende på kompetanse-testing for software-utviklere.

– Vi planlegger en slags lansering til høsten, og er i disse dager på jakt etter flere pilot-kunder, parallellt med å skalere opp teamet, sier Frost Eriksen.

Les også: Rekrutteringsgründere rekrutterer fra Schibsted og Bonnier