Journalist Vilde Mebust Erichsen i Shifter. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Går fra VG til Shifter

Publisert Sist oppdatert

Vilde Mebust Erichsen er ansatt som journalist i Shifter.

Nettavisen som dekker tech-gründere og innovasjon i Norge, har nok engang hentet en medarbeider fra Schibsted-systemet.

I oktober i fjor ble Aslaug Ingeborgrud Syvertsen ansatt fra Finn.no til rollen som kommersiell leder i Shifter. Nå har Shifter hentet en journalist fra VG.

Vilde Mebust Erichsen har bakgrunn fra blant annet Moss Avis, Bergens Tidende og NRK. Hennes siste jobb var hos VG, hvor hun har vært sentral i å utvikle VGs nye nyhetsapp: Peil.

Journalistisk talent

-- Vi er glade og stolte over å ha rekruttert en så dyktig journalist til Shifter. Hun har erfaring med både journalistikk og digital produktutvikling. En kombinasjon som passer godt med en innovativ nettavis, sier Lucas Weldeghebriel, daglig leder og gründer av Shifter.

-- Hvorfor begynner du i Shifter?

-- Startups, innovasjon og teknologi -- slike ord kunne typisk skremt meg litt. Men så forsto jeg raskt at Shifter i bunn og grunn bare henger med i tiden. Også er jeg nysgjerrig, da -- og på en evig jakt etter å lære mer, sier Mebust Erichsen.

Det hun ser mest frem til, er å følge en spennende samfunnsutvikling.

-- Samt det å være tett på et inspirerende miljø, møte og lære av kule mennesker ... Og mest av alt gleder jeg meg til å fortelle historiene deres, sier hun.

Investeringsrunde i desember

I desember ble det kjent at Shifter Media AS hadde gjennomført en emisjon og fått inn Johan Brand, Kjetil Eikeset, Christian Hestenes og Bjarne Melby som investorer.

I juni trådte Discovery-sjef Harald Strømme inn som styreleder og investor i Shifter.