-
Finance Manager (vikariat) | StartupLab
-
Data Engineer | Klaveness Digital
-
Medeiere* | Boitano AS
-
Chief Operating Officer (COO) | ROEST
-
CEO | Kontur AS
-
VP Marketing | Glint Solar
-
Ingeniører innen kontroll, elektronikk og datasyn | Munin
-
Senior Developer | Klaveness Digital
-
Integration Engineer | MIMIRO
-
AI Engineer | Noteless
Årsresultat
Whereby trakk folkefinansiering og endret kurs: – Vi har restartet på en fin måte
– Nå skal vi bare selge de bærene vi har, sier styreleder Ove Fredheim.

Måløy-selskapet som spant ut av Telenor måtte gi opp kampen mot de store vidoemøte-selskapene som Google og Microsoft.
Regnskapet viser at Whereby hadde inntekter på 58 millioner kroner i 2024, mot 66 millioner i 2023. Årsresultatet gikk fra minus 15, 6 millioner i 2023 til minus 12,5 millioner i 2024.
Whereby er organisert i tre selskaper i Norge, Storbritannia og USA. Shifter har ikke tilgang til konsernregnskapet. Tallene gjengitt er fra det norske selskapet.
I fjor bestemte de seg for å stake ut en ny kurs - med en videoløsning som kan integreres i kundene sine eksisterende plattformer.
Den nye daglig lederen Howard Wu delte da at selskapet satset særlig mot aktører som leverer tjenester innen psykisk helse. Tidligere i år inngikk selskapet en avtale med et kanadisk helsetech-selskap.
– Vi fikk restartet på en fin måte
– Inntektene har gått noe ned i forhold til 2023 fordi vi har refokusert, fra videokonferanseløsninger og over til integrerte løsninger, sier styreleder Ove Fredheim.
– Hvordan vil du oppsummere 2024?
– Vi har fått restartet selskapet på en fin måte nå, og vi ser vi har bra tilgang på kunder. Vi har endret kurs til å utvikle integrerte løsninger. Det har gitt bra effekt etter hvert og vi har landet store kundekontrakter.
I årsrapporten for 2023 uttalte selskapet at målet var å gå i pluss i første kvartal i 2025.
– Hvordan ligger dere an når det gjelder dette?
– Vi hadde litt over 10 millioner i kontanter i utgangen av 2024. Nå tjener selskapet penger, sånn sett er utsiktene positive.
Sier som Stordalen
Fredheim forteller at selskapet har kuttet kostnader, og at de nå fremover ikke vil ha store utgifter på utviklingsfronten.
– Nå skal vi selge de bærene vi har - som Petter Stordalen sier.
Da Shifter snakket med den nye Whereby-sjefen på forsommeren 2024, var planen å sparke i gang en folkefinansieringskampanjen. Målet der var å hanke inn en rekke ambassadører, i tillegg til å få inn kapital.
Det gikk ikke som planlagt.
– Det gikk ikke så bra som vi hadde håpet, og vi valgte å trekke folkefinansieringskampanjen, sier Fredheim.
I stedet kjørte selskapet en emisjonsrunde blant eksisterende investorer og hentet 12 millioner i fjor sommer.
I tillegg ble en SLIP-runde (startups lead investment paper) omgjort til aksjer for en verdi på nær 40 millioner kroner. Avtalen ble inngått i 2023, men omgjort i 2024.
Selskapet har gjennomført to SLIP-runder de siste årene, der eksisterende investorer har deltatt - i tillegg til at to nye investorer har kommet inn, Codee Holding og Wis Gruppen.
Da selskapet la om kursen i fjor, var planen egentlig å legge det opprinnelige videokonferanse-verktøyet på hyllen og bare konsentrere seg om den integrerte løsningen.
Men slik har det ikke blitt.
– Vi valgte å ta oss mer betalt for løsningen og ser at det er høyere betalingsvillighet enn vi trodde. Vi er positivt overrasket, sier Fredheim.
Nå ønsker selskapet å likevel tilby løsningen videre, med en effektiv drifting. Løsningen har fremdeles en gratis-versjon, men denne er mer begrenset enn tidligere.
Av inntektene i 2024 kom halvparten fra den nye integrerte løsningen som selges til helsetjeneste-selskaper og resterende fra det opprinnelige produktet. I 2025 skal 60 prosent komme fra det nye produktet. Samme teknologi brukes begge steder.
– Hva har den endrede markedsstrategien betydd for selskapet?
– Vi har et makrobilde som jobber for selskapet. Online helsetjenester er noe mange satser på. Her har Whereby hatt et godt tilbud og vært i god posisjon til å serve disse selskapene, sier Fredheim.