saas

Viking Venture kjøper seg opp i dansk SaaS-selskap som har doblet omsetningen på to år 

SaaS-investorene fra Trondheim blir største aksjonær i Penneo.

Erik Fjellvær Hagen, managing partner i Viking Venture og Jostein Vik, partner i Viking Venture.
Publisert

Ser man gjennom en god bunke norske styredokumenter, kan man lett få inntrykk av at svært mange norske selskaper bruker signatur-tjenestene til det danske SaaS-selskapet Penneo i dag. 

Det har trolig også Viking Venture konkludert med, som nå har kjøpt nok aksjer via Københavnsbørsen til å kontrollere ni prosent av selskapet. 

Penneo ble børsnotert i København i 2020, til en verdsettelse på rundt en milliard danske kroner (DKK). I en kort periode i 2021 ble selskapet egenkapital verdsatt til godt over to milliarder, før kursen kollapset. I dag er markedsverdien på 277 millioner DKK. 

I samme periode har omsetningen økt fra 35 millioner til 72 millioner DKK i året, med over 80 prosent bruttoresultat. Selskapet fikk et årsresultat på minus 20 millioner DKK i 2022.

Viking Venture, som spesialiserer seg innen B2B SaaS og forvalter rundt fire milliarder kroner fra Trondheim, tar sikte på å bli en langsiktig eier. 

I en pressemelding peker investeringsselskapet på at Penneo er godt posisjonert innen digital signering, dokumentarbeidsflyt og løsninger for etterlevelse (compliance).

– Vi tror på denne plassen og ser på Penneo som en svært attraktiv investering med sterke vekstutsikter, sier Jostein Vik, partner i Viking Venture.

Aksjekjøpet er et ledd i en strategi om å investere mer i børsnoterte selskaper.

– Som en del av den nye investeringen ønsker vi å gi Penneo muligheten til å få tilgang til vår betydelige kunnskapsbase så vel som Viking Venture-fellesskapet der jevnaldrende møtes for å dele verdifull kunnskap. På denne måten kan vi støtte Penneo med vår B2B-programvareekspertise og inkludere selskapet i vårt sterke beste praksis-delingsfellesskap.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.