EIENDOM

Unite Living-boet solgt 

Kjøper av innmaten i konkursboet til utleiestartupen vil drive virksomheten videre, opplyser bostyrer.

I de gode tidene: Ola Leithe Svalheim i DNB Ventures (fra venstre) sammen med gründerne Risul Islam og Christian Wierød i Unite Living.
Publisert

I forrige uke meldte utleiestartupen Unite Living oppbud. Nå er konkursboet solgt. Det bekrefter bostyrer og senioradvokat i Wikborg Rein, Mira Levand Bergsland, overfor Shifter.

– Vi har avholdt en budprosess, og akseptert et bud av en budgiver som vil drive virksomheten videre, sier hun.

Detaljene om hvem som kjøper og hvor mye de betaler, deler hun derimot ikke.

God interesse

Unite Living ble etablert i 2016 og har utviklet digitale løsninger som fakturering og kontraktsinngåelse for utleiere. Startupen fikk store aktører som Selvaag Utleie og Sem & Johnsen på kundelisten.

Likevel ble det ikke god nok butikk, og i midten av forrige uke ble det sendt ut et brev til kunder og investorer hvor det gikk frem at selskapet var i akutt behov av frisk kapital. Pengene kom aldri, og fredag meldte selskapet oppbud.

– Dette er noe av det verste jeg har opplevd i hele mitt liv, kommenterte gründer Risul Islam.

Siden har bostyrer Bergsland jobbet med å selge virksomheten. Hun forteller at det har vært god interesse. Onsdag kveld var de siste detaljene på plass.

Det er den såkalte innmaten, i bunn og grunn teknologien og eventuelle patenter og lignende, som selges.

Oversikten over krav mot boet er foreløpig ikke komplett, og vil ikke være det før i løpet av oktober, opplyser bostyrer. Dermed er det ikke klart hvem av aksjonærene og långiverne som eventuelt får tilbake penger.

Sa nei til finansiering

Unite Living ble verdsatt til 140 millioner kroner i 2021, da selskapet fikk Pareto Bolig og Urbanium Gruppen på eiersiden. Da skrev vi her i Shifter at selskapet skulle bygge en «internasjonal digital standard for boligutleie».

Ifølge en fersk artikkel hos E24 trengte selskapet 14 millioner kroner for å fortsette driften nå. De eksisterende investorene Pareto Bolig og DNB Ventures skal ha tilbudt finansiering frem til august 2024, men ledelsen i Unite Living var ikke villige til å gå med på betingelsene som ble stilt.

Unite Living-sjef Islam har ikke ønsket å kommentere hvorfor. Heller ikke DNB ville kommentere hva tilbudet om finansiering gikk ut på.

Shifter kommer tilbake med mer.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.