Gründerduoen i Unite Living, daglig leder Christian Wierød (venstre) og CTO Risul Islam (høyre).

Unite Living fyller kassa med 20 millioner kroner

Proptech-selskapet får tungvektere fra eiendomsbransjen på eiersiden.

Publisert

Det er fem år siden gründerselskapet Unite Living ble stiftet (og først omtalt i Shifter), men det har allerede rukket å gjennomgå flere store omveltninger.

Ideen om en matchingtjeneste for leietakere og utleiere, har utviklet seg til å bli en markedsplass for både romkamerater og utleiboliger. Men enda viktigere er selskapet i ferd med å bygge en teknologisk infrastruktur med en rekke ulike tjenester, som skal bidra til å digitalisere bransjen.

For eksempel tilbyr systemet digitale visninger, kredittsjekk, og digitale kontrakter hvor depositumskonto eller garanti opprettes automatisk ved signering.

Nå har Unite Living hentet 20 millioner kroner for å bygge denne tjenesten videre, og på sikt skalere ut av landet.

Nyheten ble først omtalt av Estate Nyheter. Inn på eiersiden kommer Pareto Bolig og Urbanium Gruppen. Fra før er blant andre DNB aksjonær, men de har ikke vært med i denne runden.

Avtalen priser Unite Living til 140 millioner kroner. Da selskapet hentet penger i 2019, var det verdt 60 millioner kroner.

Unite Living styrer mot å ha seks millioner kroner i årlige abonnementsinntekter innen årets utgang, får Shifter opplyst, og har ambisjoner om en mangedobling innen få år.