-
Partner/Headhunter | Branchy
-
Senior Product Manager | Bakken & Bæck
-
Finance Manager (vikariat) | StartupLab
-
Data Engineer | Klaveness Digital
-
Medeiere* | Boitano AS
-
Chief Operating Officer (COO) | ROEST
-
CEO | Kontur AS
-
VP Marketing | Glint Solar
-
Ingeniører innen kontroll, elektronikk og datasyn | Munin
-
Senior Developer | Klaveness Digital
fintech
Two-gründer Andreas Mjelde om sin nye statlige investor: – En påfallende god match
Two henter 150 millioner og får med seg Investinor på eiersiden.

Etter å ha banet seg vei gjennom familiens duploklosser på hjemmekontoret, tar Two-gründer og småbarnsfar Andreas Mjelde en prat med Shifter mens han rusler seg en tur i det fine sommerværet.
Anledningen er at den norske B2B-betalingsplattformen har hentet 13 millioner euro, tilsvarende rundt 150 millioner kroner, i en strategisk finansieringsrunde.
Idekapital og Investinor
Runden ledes av norske Idékapital og amerikanske Shine Capital, og markerer samtidig at det statlige investeringsselskapet Investinor kommer inn som ny eier.
Eksisterende investorer som anerkjente Sequoia Capital og Antler deltar også. Med den ferske kapitalen har Two totalt hentet over 40 millioner euro (mer enn 460 millioner kroner) siden oppstarten i 2021.
Langsiktig statlig eier
Mjelde forteller at dialogen med norske Idékapital har pågått en stund, og at kjemien var avgjørende. At også statlige Investinor kom om bord, ser han som en stor fordel.
– Man kan trekke paralleller til Visa og Mastercard på 60-tallet, som har hatt sterk vekst i hele perioden i det som har vært et enormt marked. Da er det svært nyttig med langsiktige investorer som Investinor. Matchen er over gjennomsnittlig bra, sier han.
Det globale markedet for B2B-handel er på mellom 120 og 140 billioner dollar. Mjelde kaller det nesten fantasitall.
– Vi tror ikke alt skal gå gjennom en tredjepartsløsning som vår, men det er et marked på mellom 20 og 40 billioner dollar som burde håndteres bedre, gjerne gjennom oss.
Investinor er klar på hvorfor de satser på selskapet.
– Two beviser at B2B-betalinger ikke trenger å ligge bak forbrukerløsningene. Vi er stolte over å støtte Two mens de bygger den neste globale fintech-suksessen fra Norge, sier Egil Garberg, investeringsdirektør i Investinor.
Treffer en nerve i USA
Pengene skal først og fremst brukes til å finansiere selskapets ekspansjon i USA og utvalgte vesteuropeiske markeder.
Kapitalinnhentingen kommer i en periode med kraftig vekst for selskapet. Både omsetningen og betalingsvolumet er forventet å øke med over 150 prosent fra i fjor til i år.
Mindre enn tre måneder etter lanseringen i USA, står det amerikanske markedet for over 20 prosent av selskapets totale omsetning.
Mjelde forklarer at B2B-handel i sin natur er global, og at USA er et marked de ikke kunne ignorere.
– De fleste bedrifter i dag opererer på tvers av land. Mange av kundene våre har et veldig spisset produkt de ønsker å selge globalt, og da er USA det enkeltlandet flest ønsker seg dekning i, sier Mjelde.
Han peker på at selv om USA er et innovativt marked, henger de etter på finansiell infrastruktur. Det skaper store muligheter.
– USA utgjør 25 prosent av verdens BNP. Det er et naturlig sted for oss å etablere tilstedeværelse, sier han. – Det er jo da snakk om rundt 25 prosent av de globale transaksjonene også.
Men som andre gründere som satser i USA, flytter han ikke.
– Hovedstrategien er å fortsette å bygge fra Norge. Dessuten er det fortsatt slik at Europa er der vi har størst nedslagsfelt.
Vil perfeksjonere produktene
Fokuset fremover blir, ifølge Mjelde, rettet mot å perfeksjonere selskapets kjerneprodukter – vanlig faktura, handlekonto og delbetaling – og utvikle nye løsninger for valutahåndtering på tvers av landegrenser.
Two har også sikret seg tunge strategiske partnerskap det siste halvåret, med aktører som Visa, ABN AMRO, Qliro, Avarda og Wikinggruppen. Selskapet rir på en bredere digitaliseringsbølge innen B2B-betalinger, der bedrifter i økende grad ser etter moderne infrastruktur for å erstatte manuelle og fragmenterte prosesser.
Pengene skal også brukes til å videreutvikle selskapets betalingsinfrastruktur. Dette inkluderer de egenutviklede risikomotorene «Frida» og «Delphi», samt en komplett løsning for onboarding av nye bedriftskunder. Plattformen brukes allerede av over 200 bedriftskunder i Norden og Europa.
Hva som skjer på enda lenger sikt, tenker han ikke på nå.
– Hvilke exitplaner har dere?
– Det er ikke er spesielt relevant spørsmål for oss nå. Vi er hundre prosent fokusert på å bygge et så bra selskap som mulig.