elbil

Tidligere Zaptec-sjef fikk «giga-sluttpakke» da han gikk på dagen

Eks Zaptec-sjef Peter Bardenfleth-Hansen sluttet på dagen i høst av personlige grunner, selskapets kvartalsrapport viser at av han fikk en sluttpakke på 11,4 millioner kroner.

Tidligere toppsjef i Zaptec, Peter Bardenfleth Hansen
Publisert Sist oppdatert

Peter Bardenfleth-Hansen, den tidligere toppsjefen i det Stavanger-baserte elbillader-selskapet Zaptec, sluttet på dagen i fjor høst - kun ett og et halvt år etter han begynte.

I dag skriver DN at sluttpakken hans endte på 11,4 millioner kroner, ifølge siste kvartalsrapport.

Årsaken bak den plutselige avgangen var knyttet til personlige grunner, spesielt utfordringene ved å pendle mellom København og Stavanger med familie og små barn. 

Til tross for ønsket om å redusere reisevirksomheten, aksepterte Bardenfleth-Hansen kort tid etter en stilling som administrerende direktør i DG Innovate, et børsnotert elbil-selskap basert i London. 

Dansken forklarer at den nye jobben ikke vil kreve like mye reising og fysisk tilstedeværelse som hans forrige jobb.

I sin nye stilling blir han gjenforent med gamle kjente fra Tesla-tiden, samt den norske investoren Christian Eidem. Eidem, som har kjøpt seg opp til nesten 30 prosent av DG Innovate, har også en aktiv rolle i selskapet som «executive director».

DN mener overgangen reiser spørsmål om motivene bak hans avgang fra Zaptec. Styreleder i Zaptec, Stig H. Christiansen, har valgt å holde detaljene rundt sluttpakken konfidensielle, men bekrefter at den reflekterer Bardenfleth-Hansens rettigheter som CEO og at Zaptec konkurrerer i et internasjonalt marked. 


Saken er skrevet med hjelp fra ChatGPT, men desket av Shifters journalister.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.