KARRIERE

Tidligere Lunar-topp tar over sjefsstolen i Eedenbull

Eilin Schjetne erstatter gründer Nicki Bisgaard som daglig leder i fintech-selskapet Eedenbull.

Påtroppende CEO i EedenBull, Eilin Schjetne.
Påtroppende CEO i EedenBull, Eilin Schjetne.

I vinter måtte den hardt prøvede utfordrerbanken Lunar stramme inn på kostnadene, noe som rammet det norske kontoret og norgessjefen Eilin Schjetne, som måtte gå.

Nå har hun fått ny jobb, som leder for Eedenbull. Schjetnes oppgave blir først og fremst å skalere selskapet inn i en ny global vekstfase, skrives det i en pressemelding.

– Jeg er ydmyk i møte med utfordringen og svært takknemlig for styrets beslutning om å satse på en sulten og ambisiøs leder. Jeg mener min brede erfaring som leder i bank og fintech vil bidra til å gi Eedenbull et løft sammen med vårt fantastiske team, vårt svært kompetente styre og våre store globale partnere, sier den påtroppende sjefen i meldingen.

Shifter har flere ganger skrevet om fintech-selskapet som ble startet av gründer Nicki Bull Bisgaard. Eedenbull tilbyr en plattform for utleggshåndtering, og tar sikte på å hjelpe bedrifter med å forstå hvem som kjøper hva fra hvor, og å få automatisert så mange rutineoppgaver som mulig, blant annet gjennom regnskapsintegrasjon og digitalisering av kvitteringer.

På eiersiden finner man blant annet Eika-gruppen, og selskapet oppgir å ha mer enn 60 banker i Norden og Australia på kundelisten.

Nå jakter altså selskapet ytterligere internasjonal skalering.

– Jeg er trygg på at med hennes evner og erfaring vil hun lede selskapet gjennom den kommende vekst- og utviklingsfasen. Jeg vil også uttrykke min takknemlighet overfor grunnlegger og tidligere CEO, Nicki Bisgaard, for hans visjonære ledelse som har brakt oss dit vi er i dag, sier styreleder i Eedenbull, Jeremy Nicholds.

Eilin Schjetne har over 20 års erfaring innen bank og betaling, med ledende roller hos Lunar, Visa, DNB og Nets.

– Dette er en profil som ikke vokser på trær. Nå som vi går inn i denne spennende fasen, er jeg glad for å overlate roret til Eilin, som innehar den sjeldne kombinasjonen vi lette etter, sier Bisgaard om sin erstatter.

En av de første oppgavene til Schjetne, blir å ro i land en pågående kapitalinnhenting. Målet er intet mindre enn å bygge Norges første enhjørning på fintech-området.

– Til tross for tørke i investeringsmarkedet den siste tiden, er vi sikre på at det finnes kapital for innovative produkter i et marked som vokser, og som genererer sunne inntekter. Og det har vi, sier Schjetne.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS