Investeringsdirektør Otto Frøseth i Investinor og Inge Hovd Gangås i Sintef Venture skyter inn henholdsvis 20 og 10 millioner kroner i 'nye' Tellu.
Investeringsdirektør Otto Frøseth i Investinor og Inge Hovd Gangås i Sintef Venture skyter inn henholdsvis 20 og 10 millioner kroner i "nye" Tellu.

Telenor skrinlegger egen helsesatsing og slår seg sammen med Tellu

Telenor, Sintef og Investinor går sammen for å bygge nordisk industrileder innen e-helse. Tellus verdivurdering gjør et byks fra 46 millioner til 195 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Telenor Norges helsesatsing slås sammen med e-helse-selskapet Tellu, og drives videre under navnet Tellu IoT AS. Samtidig tilføres selskapet 40 millioner kroner, hvorav 20 millioner fra Investinor og 10 millioner fra Sintef.

– Med denne fusjonen skaper vi en industrileder og et kraftsentrum innen e-helse og velferdsteknologi i Norge og Norden. Telenors sterke markedsposisjon innen helsesektoren og Tellus kompetanse innen plattform og programvareutvikling betyr at vi sammen dekker hele tjenestebehovet til kundene, sier Ole Christian Olssøn, administrerende direktør i det nye selskapet.

Etter sammenslåingen blir Telenor største eier i selskapet med over 40 prosent. Investinor får en eierandel på 20 prosent, mens Sintef Venture VI tar 15 prosent. De ansatte har også eierandeler gjennom aksjer og opsjonsprogram.

Rigget for vekst

Tellu har i ti år utviklet en skybasert plattform, TelluCloud, for å administrere og kontrollere tingenes Internett, og for å lagre og analysere data fra disse «tingene». I 2016 investerte Sintef-fondet Venture IV i selskapet. I tillegg har Sintef-miljøet i en årrekke bidratt til selskapet med både forskning og teknologiutvikling.

– Ved å få Telenor med på laget styrker vi Tellus mulighet til å bli en nøkkelleverandør av noen av de viktigste tjenestene for at samfunnet skal lykkes med visjonen om «pasientens helsetjeneste», sier konsernsjef i Sintef, Alexandra Bech Gjørv.

Fra venstre: Ove Fredheim, Telenor; Otto Frøseth, Investinor; Lars Bakken, Telenor; Ole Christian Olssøn, Tellu; Inge Hovd Gangås, SINTEF Venture.
Fra venstre: Ove Fredheim, Telenor; Otto Frøseth, Investinor; Lars Bakken, Telenor; Ole Christian Olssøn, Tellu; Inge Hovd Gangås, SINTEF Venture.

– Siden den gang har vi arbeidet aktivt med å utvikle og posisjonere Tellu for vekst. Vi har troen på fremtidens e-helse-marked, og spesielt de som i likhet med Tellu jobber med åpne standarder og robust teknologi i bunn, sier investeringssjef Inge Hovd Gangås i Sintef Venture.

Nå er selskapet rigget for ytterligere vekst, mener han, og vil kunne løse utfordringene som kommer med ressursknapphet kombinert med flere eldre og kronisk syke.

– Markedet for velferdsteknologi utvikler seg raskt og et forsterket Tellu, med solide eiere og reell innovasjonskraft, står nå bedre rustet til å ta en lederposisjon og møte utviklingen i Norge, Norden og Europa. Vi har fått en sterk struktur for å videreutvikle selskapet og jeg ser virkelig frem til å fortsette denne spennende reisen sammen med våre medeiere, sier Ove Fredheim, leder i Telenor Bedrift.

18 personer skifter arbeidsgiver når Telenor skrinlegger sin egen satsing på e-helse. Etter sammenslåingen vil Tellu IoT ha 34 ansatte og en kombinert omsetning på rundt 80 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS